Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Aprendre

Webs d'assessorament en la compra de joguines i ús de les tecnologies per part dels infants

La Ludoteca municipal Les 3 Moreres dóna a conèixer alguns portals web d’interès que es poden tenir en compte a l’hora de comprar joguines per als nostres fills i filles. Heus aquí una llista de pàgines que ens poden ajudar a fer una elecció més encertada.

CONSUM DE JOGUINES

http://www.joguinasegura.coop/web/cat/  (en català i castellà)

Informació àmplia i variada al voltant del joc i la joguina. Què és una joguina segura, guia del consum responsable, informació sobre la normativa de les joguines, pautes per comprar joguines, classificació de joguines per edats, videojocs...

http://www.guiadeljuguete.com/ (en llengua castellana)

Pàgina del Instituto tecnológico del Juguete (AIJU). És un web d’assessorament, estudi i anàlisi de jocs i joguines. Inclou entre altres apartats un buscador de joguines per edats, tipus de joguina, preu, o si és adequada per a algun col·lectiu com els nens/es amb alguna discapacitat.

http://www.consum.cat/temes_de_consum/joguines/index.html (en català)

Des de l’agència Catalana de consum es proposen aspectes generals sobre el consum de joguines: legislació, etiquetatge, recomanacions en la compra de joguines i videojocs

http://opcions.org/revista/5-consum-conscient-de-joguines (en català)

Pàgina web de la revista en paper Opcions, que difon el Consum Conscient i Transformador. Es pot baixar en Pdf el número dedicat a consum de joguines. Interessant per a qualsevol persona que es vulgui assessorar abans de comprar algun producte.

http://jugarijugar.wordpress.com/ (en català)

Articles al voltant del joc infantil i les joguines.

http://www.edualter.org/material/juguete/ joguines.htm (en castellà)

Per reflexionar una mica abans de comprar les joguines. Sobre la seva importància, el seu ús i el seu consum. Interessants les aportacions sobre educació per la pau.

http://www.ludomecum.com/ (en llegua castellana)

Pàgina web especialitzada en jocs i joguines infantils,  promoguda per les empreses multinacionals i els grans distribuïdors més importants de joguines. Amb un buscador amb més de 1.500 productes dels fabricants i marques més coneguts. Es pot buscar per edat, tipus, marca, característiques del infant (discapacitat), per una escola, hospital... Tot tipus d’informació sobre joc, joguines i educació.

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=23029 (en català)

Video penjat a la web edu3.cat sobre el les joguines i el seu consum. Es pot utilitzar amb alumnes de secundària.

BOTIGUES DE JOGUINES

http://www.abacus.es (versió en català i castellà)

Possibilitat de comprar joguines, contes, articles multimèdia... per internet. Recomanacions sobre criteris per comprar joguines (joguines no bèl·liques, com escollir una joguina, joguines per edats...)

http://www.jugarijugar.com/ (català, castellà i anglès)

Web d’una botiga de joguines seleccionades per la seva qualitat. Hi ha un buscador segons el interessos i preferències del infant.  Amb molts articles de fons interessants sobre el món del joc. Es pot comprar en línia.  Hi ha una selecció de joguines de diferents línees pedagògiques com Waldorf, Montesori o Pikler.

http://www.stoksdidactic.com/ (en català i castellà)

Stoks és una botiga que es dedica a la venda de material didàctic i educatiu. Experts en tot tipus de jocs i joguines didàctiques ideals per a escoles, com jocs de taula, jocs i joguines de fusta, jocs educatius o jocs per a bebès. Es pot comprar en línia o consultar els catàlegs i ofertes i comprar directament a la botiga de Lliçà d’Amunt.

http://www.jac.es/ (en català i castellà)

Pàgina dels Joguiners Agrupats de Catalunya, és una Cooperativa de comerciants del món de la joguina. S’hi poden consultar els catàlegs de les joguines tant de marca blanca (JAC) com d’altres marques. Hi podem trobar els enllaços amb moltes marques de joguines conegudes.

http://www.lapcra.org/ Botiga on-line de jocs de taula, trencaclosques, wargames, estratègia i cartes... (en català i altres).

 

NOVES TECNOLOGIES

http://www.xarxasegura.net/index.php?key=43 (en català)

Recomanacions per navegar per internet de forma segura. Hi ha recomanacions pels menors de diferents edats, pels pares i mares i els professionals.

http://www.pegi.info/es/ (en castellà i altres)

PEGI és un sistema de valoració dels videojocs que hi ha al mercat (Pan European Game Information). Permet als usuaris buscar informació sobre el contingut i l’edat recomanada d’un joc específic.

http://www.consum.cat/consumidors_i_consumidores/tinformem/recomanacions/recom_videojoc/index.html

Útil per a la tria i l’ús de videojocs. Ens podem baixar una guia força complerta.

http://www.game2game.es/ (en castellà)

Web especialitzada en videojocs. Amb un buscador de jocs per plataforma i gènere. Fa anàlisis de cada joc amb l’edat recomanada, els posa nota i es fan comentaris dels gràfics, la jugabilitat,...

SOBRE EL JOC

http://jocs.org/ (català)

Blog de jocs de l’Oriol Ripoll, un expert en el tema. Amb idees per jugar a tot tipus de jocs, notícies, opinió, recomanacions...

http://jugamostodos.org/ (en castellà)

Associació per a la promoció dels jocs de taula de tot tipus.

PER JUGAR A INTERNET

http://www.softcatala.cat/wiki/Categoria:Rebost_Jocs (en català)

Softcatalà i la FOLC presenten el Rebost dels videojocs en català, un catàleg de jocs per poder jugar en català. Al Rebost, actualment, hi ha registrat més d'un centenar de jocs per jugar en línia i una vintena de jocs d'escriptori de tot tipus.

http://juegosdelogica.com/ (en castellà)

Jocs de lògica, matemàtics i curiositats científiques.

http://roble.pntic.mec.es/arum0010/#mas_lenguas (castellà)

Jueduland: un munt de recursos educatius, escolars i lúdics per explorar.

http://www.ferryhalim.com/orisinal/

Pàgina de jocs bonics, curts i fàcils. Amb imatges i música relaxants. Per a totes les edats, però sobretot per als petits.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40