Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Projectes de cooperació

Consolidació del programa educatiu per l'empoderament de joves a la Vall de Katmandú

Estat | Finalitzat
Data d'aprovació | 20/11/2022

Dades bàsiques:

Beneficiari: joves en diversos districtes del Nepal
Ubicació: Nepal
Aportació de l’Ajuntament: 11.352,00 €
Entitat executora: Amics del Nepal
 
Sinopsi:

Amics del Nepal va iniciar el 2015 un programa per acompanyar els i les joves en la fase de transició de l'educació obligatòria a l'educació secundària, incidint en la falta d'accés als estudis superiors dels joves per tal de garantir la seva inserció al mercat laboral. Actualment, treballa en 3 cases d'acolliment autònomes, situades en diversos districtes del Nepal.

El Projecte Jove o Programa per a Joves arriba ara al seu setè any i continua experimentant canvis rellevants. A través dels quatre blocs principals del programa es proporciona des de suport financer, assessorament i orientació, fins a sessions d'aprenentatge diàries basades en projectes per desenvolupar habilitats pertinents a la vida. Es proporciona als i les joves habilitats i experiència de treball mitjançant el voluntariat i les pràctiques en la mateixa organització o en altres llocs. El Programa té com a objectiu garantir l'accés a una educació de qualitat i formar joves que siguin socialment responsables, proactius i preparats per fer front als reptes i tenir una vida de qualitat.El

Programa de Joves s'estructura en els següents quatre blocs principals:

Y1: "Youth Counselling & Support". Assessorament i Suport

Y2: "Social Week". Setmana Social

Y3: "Social Hours". Hores Socials

Y4: "Development Hour". Hores de desenvolupament

Tanmateix, a partir d'abril de 2022 s'implantarà dins dels Programes d'Infants i Joves un nou pla anomenat Amics Grant (Beques Amics) que va ser ideat i desenvolupat el curs 2021/2022. Les Beques Amics és una iniciativa de desenvolupament i suport educatiu d'Amics del Nepal que s'ofereix a beneficiaris seleccionats que estudien entre 6è i 10è grau a les escoles públiques i estudis posteriors. Les Beques Amics es distribueix en dos programes en funció del nivell dels beneficiaris; Programa d'Infants (Graus 6-10) i Programa Jove (estudis superiors); els primers set anys dels quals s'implanten al Centre d'Activitats de Katmandú, cinc anys sota el Programa d'Infants i dos anys sota el Programa Jove.

Concretament en aquest curs 2022-2023 es dona suport a 19 joves estudiants s (10 de les quals són noies) que són els beneficiaris directes i també 8 joves que són el personal d'Amics del Nepal (4 noies i 4 nois). Es calcula que hi ha unes 500 persones que són beneficiàries indirectes de les activitats del Programa Jove del Centre de Katmandú. En definitiva, es vol garantir el dret a l'educació i a una vida digne als joves orfes i a les famílies amb pocs recursos del Nepal. Es treballa amb els joves una alta implicació social i s'incentiva el treball de voluntariat comunitari. Alhora, es promouen Plans d'acció individual que orientin els i les joves a obrir-se pas en la vida laboral.

 

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40