Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Projectes de cooperació

La formació, eina transformadora per la igualtat de gènere al Camerun

Estat | Finalitzat
Data d'aprovació | 20/12/2022

Dades bàsiques:

Beneficiari: dones de zones rurals al Camerun
Ubicació: Camerun
Aportació de l’Ajuntament: 12.076,00 € 
Entitat executora: Agermanament sense Fronteres
 
Sinopsi:

L'actuació que es proposa s'emmarca dins el Programa de suport a les dones «PAEF» (Programme Activites Économiques des Femmes).

A partir de l'objectiu general d'aconseguir que la dona sigui un actor en el desenvolupament de les societats rurals en condicions d'igualtat amb l'home, vehiculen els dos objectius específics a Camerun que fan referència a la formació com a eina principal per aquest empoderament de la dona i a la inversió en recursos que la incorporin al món laboral al voltant de l'agricultura autòctona rural. D'aquesta manera es vol obtenir generar un major empoderament de les dones com a agent de canvi social. La formació està plantejada com a eina transformadora, tant des del punt de vista tècnic de millora de les habilitats pràctiques, com d'introducció d'una nova sensibilitat respecte a la igualtat de gènere.

Porten ja un parell d'anys en què es van incorporar homes als seminaris sobre gènere, amb el que poden percebre que, en incrementar aquesta participació masculina, són realment transformadors de la discriminació de la dona a la societat.
També any rere any, es van incrementant el nombre d'associacions beneficiàries dels cursos, alhora que noves temàtiques, sorgides de les mateixes dones o de les tècniques de la contrapart, s'incorporen als programes amb un gran èxit de participació.

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40