Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Projectes de cooperació

Projecte per empoderar les dones enfortint les cooperatives rurals al Camerun

Estat | Finalitzat
Data d'aprovació | 10/12/2019

Dades bàsiques:

Beneficiari: Dones de zones rurals
Ubicació: Camerun 
Aportació de l’Ajuntament: 10.550,00 €
Entitat executora: Agermanament sense Fronteres
 
Sinopsi:

Projecte d'empoderament de les dones com a agents de canvi i s'adrecen a 380 dones que pertanyen a 71 associacions de dones que constitueixen ASAFRO.

Per això contempla, en primer lloc, la construcció d'un camp de mandioca -unes 5 ha- facilitant l'adaptació dels terrenys, el planter que quantifiquem en 10.000 per cada hectàrea. Després s'aportaran els estris necessaris a les agrupacions de dones per facilitar la feina de plantar, mantenir el camp, collir i transportar, així com subministrarem uns molins que permeten la primera transformació del tubercle de la mandioca en farina a partir de la que es pot fer, sèmola, pasta fresca, sucs, galetes, xips, pastissos, creps.


Es pretén a través de la realització de 5 cursos formatius generar un nou equilibri entre el treball de cures i els rols productius. Concretament, es vol promoure la independència econòmica de les dones a partir del rol productiu remunerat mitjançant la producció i venda de la mandioca.


Les associacions beneficiàries directes són 119, amb el 100% de dones, si considerem que la mitjana de membres per família és alta (uns 10 membres) hi ha unes 1200 persones beneficiàries directes. Indirectament, arriben a unes 23.000 persones als dos municipis NGOG-MAPUBI i ESEKA. La mandioca collida millora l'alimentació dels poblats i genera rendes que són gastades en serveis dins les comarques mencionades. Es tracta d'una activitat amb un fort efecte
multiplicador per tota la població.

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40