Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Urbanisme

Rehabilitar és estalviar

Actualment hi ha obertes diferents convocatòries europees per a la rehabilitació d’habitatges finançades amb fons Next Generation EU i que es poden sol·licitar a nivell particular.

El Consell Comarcal les ha recollit en aquest espai del web. S’han destinat a la convocatòria d’aquest any 2022 més de 57 milions d’euros del pressupost de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per a tota Catalunya (a banda de Barcelona i l’àrea Metropolitana) distribuïts en tres programes:

  • Ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici: Subvencions destinades a actuacions en els elements comuns dels edificis d’habitatges, ja siguin plurifamiliars o unifamiliars, per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic i la rehabilitació en general.
  • Ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges: Subvencions destinades a persones propietàries d’habitatges, usufructuàries i llogateres, que vulguin millorar l’eficiència energètica dels seus domicilis habituals.
  • Ajuts a l’elaboració del llibre de l’edifici per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació: Subvencions destinades a comunitats de propietaris i propietaris dels edificis unifamiliars o plurifamiliars que necessitin redactar el seu llibre de l’edifici o el projecte de rehabilitació. Aquest llibre inclou la informació sobre les característiques de l’edifici, els plans de conservació i les actuacions necessàries.

Així, es preveu el finançament d’obres d’actuacions de millora de l’eficiència energètica en els edificis i habitatges, i es poden complementar amb altres actuacions de rehabilitació, com la millora de l’accessibilitat, de la conservació, de la seguretat d’utilització i també actuacions que millorin els nivells ambientals i de la salut (com seria la retirada d’amiant).

Què és la rehabilitació energètica d'un edifici i per què m'interessa?

És el conjunt d’accions que podem fer al nostre edifici per optimitzar l’energia que consumim. Amb elles aconseguim:

  • Reduir la demanda energètica i, per tant, la factura elèctrica (consumir menys energia per tenir casa nostra fresca a l’estiu i calenta a l’hivern)
  • Augmentar el valor patrimonial i l’habitabilitat de casa nostra
  • Millorar el confort dels nostres habitatges i, per tant, millorar la nostra qualitat de vida
  • Produir menys CO2 reduint les emissions d’efecte hivernacle per lluitar contra el canvi climàtic

Quan es poden demanar les subvencions?

Fins al 31 de desembre de 2022 o fins a l’exhauriment de la partida pressupostària corresponent a cada programa, sense prejudici que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ampliï la dotació en un futur en funció de les disponibilitats pressupostàries.

Consulta tota la informació sobre la campanya Rehabilitar és estalviar al web https://rehabilitaresestalviar.cat/.

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Ajuts a les actuacions
de rehabilitació a nivell d’edifici

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40