Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Cultura i lleure

Medalla de la Vila 2024: Ball de Bastons de Castellar del Vallès

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat el juliol de 2024 atorgar la Medalla de la Vila al Ball de Bastons de Castellar del Vallès. Amb la màxima distinció honorífica del municipi es reconeix en aquesta ocasió una trajectòria associativa dedicada a la preservació d’aquesta dansa tradicional i popular catalana a la nostra vila i també la tasca de promoció, foment i difusió de la cultura bastonera a tota Catalunya.

Aquest reconeixement és per a tots els bastoners, bastoneres, acordionistes, mestres, modistes, sastres i brodadores que han fet possible que aquesta dansa popular i tradicional catalana es mantingui al municipi des de fa just un segle. 100 anys després, l’entitat continua fent difusió i ensenyament del ball i participant de ballades al poble i a diferents indrets de la geografia catalana.

L'acte de lliurament es va fer el dia 5 de setembre de 2024, als jardins del Palau Tolrà, en el marc de la Recepció Institucional de les Entitats Ciutadanes amb motiu de la Festa Major.

Vídeo commemoratiu del Ball de Bastons: 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40