Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Viure

 El Dia Internacional de la Infermeria commemora el naixement de la infermera britànica Florence Nightingale.
El Dia Internacional de la Infermeria commemora el naixement de la infermera britànica Florence Nightingale.

12 de maig. Dia Internacional de la Infermeria

Aquest esdeveniment se celebra cada 12 de maig a tot el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 - Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.

El Consell Internacional de la infermeria ha celebrat aquest dia des de 1965. L'any 1953 Dorothy Sutherland, una funcionària del departament de salut, educació i benestar, dels Estats Units, va proposar al president Dwight David Eisenhower proclamar un "Dia de la infermeria" però aquest no va acceptar-ho.

Anys més tard, el gener de 1974, es va prendre la decisió de celebrar el Dia Internacional de la infermeria el 12 de maig, dia en el qual va néixer Florence Nightingale.

Des de 1997, el 8 de maig va ser declarat com el Dia Internacional dels Estudiants d'Infermeria, amb la intenció de celebrar-lo anualment. L'any 2003 se celebra la setmana de la infermeria del 6 al 12 de maig.

Per posar en valor la tasca d'aquest col·lectiu professional, que en els darrers mesos ha adquirit encara més importància davant la lluita contra la pandèmia de la covid-19, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha designat el 2020 com a Any Internacional del Personal d'Infemeria i Comaratge. Aquesta acció vol destacar que les infermeres i infermers esdevenen la columna vertebral de qualsevol sistema de salut i que per assolir la cobertura sanitària universal de cara a 2030, se'n necessiten 9 milions més.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40