Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Projectes de cooperació

Millora de les condicions d'higiene i medi ambient de la població del centre de la commune rurale de Bni Said (Marroc)

Estat | En curs

Dades bàsiques:
Beneficiari: població general
Ubicació: Marroc - Àfrica - Àrea Mediterrània
Aportació de l'Ajuntament de Castellar del Vallès: 8.740,98 €
Aportació del Fons: 40.000 €
Entitat executora: ADEO - As. de Developpement et de Environement Oued Laou
Institucions col·laboradores: Ajuntament de Castellar del Vallès - Ajuntament de Castellbisbal - Ajuntament de Polinyà - Ajuntament de Roda de Ter - Ajuntament de Torrelavit - Ajuntament de Torroella de Montgrí - Ajuntament de Viladecans

Sinopsi:
Amb aquest projecte es pretén millorar les condicions higienicosanitàries del centre de la comuna rural de Bni Said, situada al Nord del Marroc, entre les províncies de Tetuan i Chefchaouen, a 45 Km de Tetuan i a 80 de Ceuta. Aquesta comuna, que estava considerada un poble i que ara és ja una vila, té un greu problema de producció de residus (1,5 tones al dia) i de salubritat, sobretot al centre, on viuen unes 2.000 persones.

La gent diposita les bosses de brossa al carrer i moltes vegades acaba escampada pels animals. La brossa que s'aconsegueix recollir, es trasllada en carros fins a prop del riu, on s'incinera. Amb aquest projecte es vol treballar amb la comunitat per sensibilitzar la població per tal de reciclar i dipositar la brossa en els llocs indicats, i també es pretén la compra d'un camió de recollida de residus i de 16 contenidors. La principal zona d'intervenció seria la zona centre de la vila. Les sensibilitzacions es duran a les escoles i a les associacions de veïns i associacions que hi hagi a la zona, així com a la ciutadania.

La Comuna de Bni Said dóna suport al projecte i garanteix la viabilitat posterior a la intervenció, ja que serà l'encarregada de gestionar el camió i tindrà cura del manteniment.

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40