Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

L'exposició es pot visitar a l'Espai Sales d'El Mirador.
L'exposició es pot visitar a l'Espai Sales d'El Mirador.

Del 22 de maig al 19 de juny de 2023

Exposició

"Fauna i flora del riu Ripoll"

Mostra d’il·lustració naturalista i científica a càrrec dels alumnes d’ESO i del Batxillerat d'Arts de l’INS Castellar.

El projecte Fauna i flora del riu Ripoll té l’objectiu d'apropar els alumnes a l'art i a la ciència. D’una banda, s'ha explorat el camp de la il·lustració naturalista i científica i, de l'altra, el projecte ha permès conèixer més a fons l'entorn natural de Castellar, en particular les espècies de fauna i flora presents en els hàbitats propers al riu Ripoll.

En l'àmbit artístic, l'itinerari del projecte ha passat per investigar la feina i tasques dels il·lustradors científics, l’anàlisi d'il·lustracions, l'observació atenta i la representació de les espècies i una experimentació profunda de la tècnica de l'aquarel·la, un dels procediments pictòrics més comunament utilitzats en aquests tipus de representacions i alhora més complex d'executar.

En l'àmbit científic, l'alumnat ha treballat al voltant de les diferents espècies, concretant la taxonomia, l'hàbitat i la distribució de cadascuna d'elles. En l’àmbit humanístic, els alumnes han analitzat l’etimologia dels termes científics, normalment en llatí o en grec, i s’han endinsat en els mites grecs referents a cada espècie d'animal o planta contemplat en el projecte. Aquestes informacions complementàries es poden trobar a les cartel·les que acompanyen cada imatge, o bé escrites o através d'un codi QR situat en la mateixa.

Horari | De dilluns a divendres de 8.30 a 20 h

Destinataris | Públic general

Organitza | INS Castellar

Lloc | Espai Sales d'El Mirador

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40