Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Fragment del cartell promocional de la proposta.
Fragment del cartell promocional de la proposta.

Diumenge 19 de març de 2023

Fira

1a Fira de Plantes del segle XXI

Com a Institut de Jardineria i Agricultura fa temps que ens ronda una idea que ara es va materialitzant, per això ens fa molta il·lusió convidar-vos a la 1a fira de plantes del segle XXI que organitzem.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer plantes i varietats a emprar, especialment aquelles adaptades al clima mediterrani i a les noves condicions climàtiques.

A la fira hi haurà venda i intercanvi de plantes mediterrànies poc comunes i de col·lecció, llavors i planter de varietats tradicionals. Vindran expositors com: Viver tres turons, Les Refardes, El Vergel de las hadas, Vivers Sala Graupera, Arboreco, L’Era, Garden Birds, ADENC, el Jardí Botànic del Gaià, Tilaria, Col·lectiu el Mussol, entre d’altres. Paral·lelament es realitzaran xerrades i tallers relacionats amb la temàtica com la creació de jardins sense reg, les plantes que creixen pel rodal i altres plantes d'ús medicinal. També es realitzarà una jornada tècnica PATT sobre les llavors de varietats tradicionals i les oportunitats que ofereixen.

La jornada seguirà amb un dinar a base de mongeta del ganxet cuinada pel restaurant Garbí de Castellar del Vallès; la segona edició de la Garbera de Ferro i un concert final per amenitzar la jornada.

Si voleu ser expositors en aquesta fira o properes fires, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del mail: lesgarberesinstitut@gmail.com o al telèfon 93 714 38 19 (preguntar per Cristina o Iolanda).

 

Xerrades i activitats:

  • De 10 a 14 h. Jornada PATT. Oportunitats que ofereixen les llavors hortícoles de varietats locals i tradicionals. S’exposaran les experiències en la conservació de llavors de varietats locals i de pagesos que les produeixen i comercialitzen. Amb Les Refardes, Banc de llavors Oriental, pagesos locals del Jardí de Collbarra, Can Casamada, Can Domènech, entre d’altres. Inscripció prèvia.
  • De 10 a 11 h. Creació de jardins sense reg  i visita al jardí de demostració i experimentació de l'Institut de Jardineria i Agricultura  Les Garberes. A càrrec de Sergi Massanés, jardiner i professor de l'Institut.
  • D'11 a 12 h. Coneixement i propietats de les plantes del polígon de la Bruguera. A càrrec de Mertxe Pamplona i Albert Vicens, botànics i coordinadors de Flora catalana-Vallès Occidental.
  • De 12 a 13 h. Infusions de plantes aromàtiques per a despertar els sentits. Reconeixement i tast d’infusions de diverses plantes. A càrrec de Santi Soto i Adalú Pereira, formadors en El Vergel de las Hadas de Castellar del Vallès i assessors d’agricultura ecològica.

Dinar popular:

  • 12 h. A càrrec del Restaurant Garbí (Castellar del Vallès). Inscripció prèvia. Dinar amb la Mongeta del Ganxet de Can Casamada com a protagonista, amb Denominació d’Origen Protegida del Vallès. Un plat tradicional del restaurant on es treballa amb productes de qualitat, proximitat i de temporada.

2a Garbera de Ferro:

  • 16.30 h. La 1a Garbera de Ferro es va celebrar fa un any per commemorar els 10 anys de l’institut. Es tracta d’un conjunt de proves de caire agrari on es competeix per equips de 5 a 6 persones incloent alumnat, ex-alumnat, professorat i tothom qui vulgui participar. Inscripció prèvia.

Concert final:

  • 18.30 h. Concert i tancament de la jornada.

Horari | De 9 a 21 h

Destinataris | Públic general

Organitza | Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40