Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Fragment del cartell promocional del FemFestival 2024.
Fragment del cartell promocional del FemFestival 2024.

Sis concerts en clau femenina, la programació del FemFestival 2024, que tindrà lloc a partir de demà

Dimecres 3 juliol

Castellar del Vallès ja ho té tot a punt perquè demà engegui una nova edició del FemFestival, la quarta, que tornarà a fer visible amb aquesta aposta musical el talent artístic, femení i feminista posant en relleu la presència de dones als escenaris.

Enguany, el FemFestival inclou un total de sis propostes musicals protagonitzades per dones que s’han programat entre el 4 i el 7 de juliol. La primera actuació, que també forma part del cicle “Concerts al pati” que organitza Calissó Cultural, anirà a càrrec d’Erin Hyvin, una cantautora de dream indie folk que oferirà un concert a la terrassa de Cal Calissó demà dijous, 4 de juliol, a les 21 hores. Hyvin va presentar l’any passat el seu EP debut, It Was All A Dream, un recull de cinc cançons que exploren el somni americà i que va escriure i compondre després de viure una temporada a Los Angeles. La seva música fusiona melodies suaus, veus vellutades i sintetitzadors onírics que creen universos on els somnis s’entrellacen amb la realitat.

A partir de divendres, els concerts del FemFestival es traslladen a la plaça d’El Mirador, on es podrà gaudir de cinc altres propostes: dues divendres, 5 de juliol; dues dissabte, 6 de juliol; i una diumenge, 7 de juliol.

Les actuacions de divendres començaran a les 21.30 hores amb el concert d’Alícia Rey que, acompanyada de les coristes Odettes i de la violinista Ana Moya, presentarà el seu segon disc en un format embolcallador amb quatre veus, guitarra, violí i teclat. Música per gaudir i deixar-se portar de la mà d’una formació de dones que aporta qualitat i solvència en una actuació que combina guitarra clàssica, elèctrica, violí, sintetitzador i veus a capella.

Tot seguit, a les 23 hores, serà el torn de Gemma Humet, una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual i una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l’essència de la cançó d’autor i protesta que tants bons fruits ha donat als Països Catalans al llarg de les darreres dècades. Humet presenta un nou directe anomenat Miralls, en què, sola a l’escenari, només amb piano i veu, despulla les cançons de revestiments en un espectacle amb una escenografia preciosa i una posada en escena exquisida.

L’endemà, dissabte 6 de juliol, les actuacions començaran a les 20 hores amb el concert de Cinta, que presenta l’espectacle Tales of Maär. El debut d’una cantautora autodidacta, del tot original i pràcticament anònima, que ressuscitarà i alhora amansirà la fera de l’interior dels espectadors, en farà vibrar les cordes de l’ànima i els captivarà amb la seva veu, profunda com un oceà, freda com les galàxies, càlida com una rosa i etèria com la pols dels estels.

Al vespre (21.30 hores), l’escenari s’obrirà a Al·lèrgiques al pol·len, una banda que amb el seu últim disc ha aconseguit una nova sonoritat que les porta a un directe festiu i ballable que revolucionarà, de ben segur, els escenaris aquest estiu. Les sis músiques que componen aquesta “girl band” barcelonina han aconseguit fer-se un lloc entre les tendències musicals del territori amb els seus temes de pop-rock de caràcter festiu i irreverent.

El FemFestival 2024 s’acomiadarà diumenge, 7 de juliol, amb un final de festa que anirà a càrrec de COCO, un grup que ha estat una revelació en el panorama de les versions i que destaca pel seu empoderament femení i la seva energia. Un autèntic xou que començarà a les 21.30 hores i en què es podran escoltar les millors versions de tots els temps gràcies al talent i al carisma de les quatre membres d’aquesta formació que té una gran habilitat per fusionar cançons i per connectar profundament amb el públic.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40