Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La regidora de Diversitat Funcional, Anna Margalef, i el treballador social de diversitat funcional de l'Ajuntament, Enric Moreno, amb els dos diplomes acreditatius.
La regidora de Diversitat Funcional, Anna Margalef, i el treballador social de diversitat funcional de l'Ajuntament, Enric Moreno, amb els dos diplomes acreditatius.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals selecciona dos nous projectes de l’Ajuntament de Castellar

Dimecres 3 juliol de 2024

Ambdós projectes s’inclouen en l’apartat de pràctiques significatives en l’àmbit de la inclusió social

Els projectes “Sortim” i “Motxilles vibratòries” de l’Ajuntament de Castellar del Vallès han estat seleccionats pel Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya (BBP) per ser inclosos en l’apartat de pràctiques significatives de l’àmbit de la inclusió social del catàleg d’experiències innovadores i de qualitat que poden servir de referència a altres ajuntaments o entitats locals.

D’una banda, el projecte “Motxilles vibratòries”, que pertany al subàmbit del suport a les necessitats especials, enriqueix l’experiència musical de les persones sordes que assisteixen a concerts. Per mitjà de la tecnologia, les motxilles estan connectades a un sistema d’àudio i transmeten el ritme de la música directament als usuaris, de manera que poden sentir la música de manera tangible mitjançant vibracions. Així, s’ataca la problemàtica d’accessibilitat a la música en viu per a persones amb discapacitat auditiva i s’ofereix una experiència immersiva que supera les barreres del so. L’objectiu de les motxilles vibratòries és millorar la connexió d’aquestes persones amb la música i fomentar la inclusió i la igualtat d’accés a esdeveniments culturals per fer un pas més en la construcció d’una comunitat més inclusiva.

El segon projecte seleccionat enguany pel BBP és l’esplai de caps de setmana per a persones amb diversitat funcional que s’ha titulat “Sortim” i que consisteix en un servei de lleure educatiu que es du a terme els dissabtes a la tarda durant el curs escolar, és a dir, d’octubre a juliol. Està dissenyat per ser inclusiu i per facilitar la participació de joves i adults amb discapacitat intel·lectual en activitats de lleure properes al seu entorn. Així, la iniciativa aborda la necessitat d’integració social i desenvolupament personal del grup a través d’activitats que fomenten valors com el pluralisme, el respecte, la solidaritat i la protecció del medi ambient, alhora que ofereix un lloc per a la socialització, l’aprenentatge i l’enriquiment cultural.

Amb aquestes dues noves iniciatives seleccionades, el catàleg de BBP consta d’un total de 18 projectes reconeguts de l’Ajuntament de Castellar. El BBP està impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer, la Federació de Municipis de Catalunya i els ajuntaments dels municipis catalans de més de 5.000 habitants. El seu objectiu és promoure i compartir les millores en els governs locals a través de la difusió d’experiències i iniciatives innovadores de la gestió municipal.

Podeu consultar-ne més informació clicant aquí.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40