Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'Escola Municipal de Persones Adultes Les Teixidores.
Imatge de l'Escola Municipal de Persones Adultes Les Teixidores.

L’Escola Municipal de Persones Adultes Les Teixidores obre les inscripcions per al nou alumnat a partir del 17 de juny

Dijous 6 juny

L’Escola Municipal de Persones Adultes Les Teixidores obrirà dilluns, 17 de juny, el període d’inscripcions per al nou alumnat que vulgui cursar alguna de les disciplines de l’oferta formativa que s’impartirà al centre el proper curs 2024-2025.

Per formalitzar les sol·licituds, les persones interessades s’hauran d’adreçar directament al centre, situat al carrer dels Pedrissos, 9, baixos  (tel. 937148355), en horari de dilluns a divendres de 9.30 a 12.30 hores i de 18 a 20.30 hores.

L’oferta per al curs 2024-2025 inclou les següents disciplines:

  • Cicle de Formació Instrumental, per arribar a una competència bàsica en lectoescriptura, càlculs elementals i coneixements del medi.
  • Ensenyaments Inicials: idioma estranger, català, castellà i informàtica, per tal d’aconseguir un grau de coneixements comunicatius en la llengua corresponent i l’adquisició de competències digitals. Recordem que els nivells d’informàtica poden donar opció a les titulacions de COMPETIC (nivells Inicial, 1, 2 i 3), que són equivalents a l’ACTIC i, així mateix, es poden obtenir les titulacions oficials en llengües. Les classes d’idioma estranger s’acompanyen de classes específiques, per a cada nivell, de conversa.
  • Cursos per a persones nouvingudes, per arribar a una comunicació amb fluïdesa en les llengües oficials i amb els quals també es pot obtenir la corresponent titulació.
  • Necessitats Educatives Especials, suport i recursos per a persones amb una visió diferent del món.
  • Graduat d’Educació Secundària per a persones adultes, completar els estudis bàsics i obtenir el títol de graduat/da.
  • Curs de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de Gran Mitjà i de Grau Superior, cursos de preparació per superar les proves d’accés als ensenyaments indicats.
  • Curs de preparació per a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys i 45 anys, cursos de preparació per superar les corresponents proves d’accés a la universitat.
  • Converses literàries, per gaudir de la lectura, del cinema, de la música...

A més, el centre oferirà el curs que ve algunes propostes formatives noves i nous serveis:

  • Punt de Suport Digital per donar respostes a les mancances i a les necessitats que tingui la població, tot acompanyant en el procés d’aprenentatge, per trencar amb les diferències que genera la bretxa digital: dubtes tecnològics, dificultats amb l’ús dels dispositiu mòbils o dels ordinadors o simplement problemes amb els tràmits digitals, entre d’altres.
  • Orientació. L’Escola dona suport a totes aquelles persones que encara no han trobat el seu camí formatiu, mitjançant ajuda, informació i assessorament sobre les sortides educatives.
  • Acredita’t. L’Escola és un dels centres, entitats i organismes d’arreu de Catalunya que poden informar i donar suport a totes aquelles persones que han d’acreditar les seves competències professionals.
  • Claus per desxifrar el nostre entorn: xerrades, intercanvis de sabers...
  • Cursos específics d’escriptura i lectura en català o castellà (nivells inicial, intermedi i avançat).
  • Curs de telèfon mòbil i tauletes. Cercarem el control d’aquestes eines!

D’altra banda, cal recordar que l’Escola Les Teixidores és centre de suport de l’Institut Obert de Catalunya, fet que permet que l’alumnat que vol aconseguir el Graduat d’Educació Secundària obligatòria a distància pugui resoldre dubtes i problemes a través del centre castellarenc.

A més, l’Escola Municipal de Persones Adultes, sota el lema “L’Escola és la clau del teu futur!”, demana a la ciutadania que hi faci arribar les seves propostes.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40