Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El Camí Lila és un dels projectes que s'han inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals.

Quatre nous projectes de l’Ajuntament de Castellar han estat seleccionats pel Banc de Bones Pràctiques dels governs locals

Dimarts 16 maig de 2023

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya (BBP) ha seleccionat quatre nous projectes de l’Ajuntament de Castellar del Vallès. Els projectes s’han inclòs en el catàleg d’experiències innovadores i de qualitat que poden servir de referència a altres ajuntaments o entitats locals.

El projecte “Cuidem el bosc. El bosc ens cuida” ha estat inclòs en l’apartat de bones pràctiques en l’àmbit de medi ambient. La iniciativa té com a objectiu prevenir els grans incendis forestals millorant l’estat dels boscos de la zona, actuar contra el canvi climàtic i preservar la biodiversitat. En aquest sentit, l’Ajuntament de Castellar ha estat pioner amb el finançament d’actuacions en el marc d’un Pla de gestió i millora forestal en l’àmbit de tot el municipi impulsat conjuntament amb l’Associació de Propietaris Forestals i en col·laboració amb BOSCAT. A més, i per fer pedagogia ambiental a la població, s’ha format a professorat, s’ha ideat un itinerari didàctic al bosc i s’ha creat una escola al bosc per poder explicar a tothom perquè les actuacions que es porten a terme són importants i adequades.

D’altra banda, l’apartat de pràctiques significatives del BBP inclou tres nous projectes: “Camí Lila”, “Jo soc” i “Llengua de signes i bucles magnètics”.

El “Camí Lila” és una iniciativa destacada en l’àmbit de la igualtat i gènere que proposa un itinerari guiat que vincula el patrimoni urbà i natural de la vila amb el seu llegat cultural, històric i feminista. Aquest recorregut té les dones com a protagonistes i el seu objectiu és posar en valor el paper cabdal que han tingut en tots els àmbits de la vida al llarg de la història de Castellar del Vallès.

Dins del mateix àmbit també s’ha destacat “Jo soc”, una declaració sobre el gènere i la sexualitat. Aquesta iniciativa va néixer arran del Dia de l’Orgull LGTBI amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu i donar-li veu. Es van recollir experiències de gent vinculada a Castellar que volien relatar la seva situació respecte al gènere i la seva condició sexual, que finalment es van convertir en una exposició. Aquesta es va incorporar a la Guia Didàctica i s’empra per explicar la identitat de gènere a les escoles del municipi.

En l’àmbit de la inclusió social, s’ha destacat “Llengua de signes i bucles magnètics”, un projecte que millora l’accessibilitat en la comunicació als actes municipals. Fa quatre anys es va consolidar un òrgan dedicat exclusivament a la inclusió de les persones amb diversitat funcional i, d’entre altres temes, es treballa per eliminar les barreres arquitectòniques i comunicatives. Per això es van adaptar els serveis municipals a les persones amb diversitat auditiva instal·lant bucles magnètics al servei d’atenció al ciutadà el 2021. Un any després, es va ampliar aquesta instal·lació a l’Auditori Miquel Pont i, finalment a Serveis Socials, a la Biblioteca Antoni Tort i a l’Ajuntament. També hi ha disponible un bucle portàtil per poder-lo utilitzar en diferents espais o en actes exteriors.

Amb aquestes quatre noves iniciatives seleccionades, el catàleg de BBP consta d’un total de 16 projectes reconeguts de l’Ajuntament de Castellar. El BBP està impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer, la Federació de Municipis de Catalunya i els ajuntaments dels municipis catalans de més de 5.000 habitants. El seu objectiu és promoure i compartir les millores en els governs locals a través de la difusió d’experiències i iniciatives innovadores de la gestió municipal.

Podeu consultar-ne més informació clicant aquí.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40