Un total de 319 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts Castellar i Puig de la Creu i de les escoles El Casal i FEDAC Castellar han participat durant el curs 2021-2022 en el programa Servei Comunitari, una iniciativa que des de fa vuit anys es porta a terme a la vila als centres concerts i des d’en fa quatre compta amb la participació dels dos instituts.
El Servei Comunitari té per objectiu promoure que l’alumnat de secundària experimenti i protagonitzi activitats de compromís cívic alhora que aprengui l’exercici actiu de la ciutadania i posi en pràctica els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. La proposta permet apropar els i les alumnes a les entitats del territori i plantar la llavor del voluntariat entre la població més jove.
Aquests darreres dies s’han dut a terme diversos actes de reconeixement als respectius centres per agrair la tasca tant a l’alumnat que ha dut a terme el Servei Comunitari com a totes les entitats, centres educatius i serveis municipals que hi han col·laborat amb l’oferta de possibilitats que han presentat als instituts.
El curs 2021-2022, el Servei Comunitari s’ha dut a terme a les següents entitats: Suport Castellar SM, Coral Pas a Pas, Grup d’Amb Experiència Pròpia, Club Tennis Castellar, ADF Castellar, Banc de Sang, Càritas Castellar, Creu Roja, Club Atlètic Castellar, Clau de Sol, Club Bàsquet Castellar, Grup Il·lusió, Sona Swing i Obra Social Benèfica. També s’ha dut a terme a diversos serveis municipals i comarcals i òrgans de participació com la Ludoteca Les 3 Moreres, la Biblioteca Antoni Tort, Ràdio Castellar, el projecte Recooperem del Consell Comarcal, La Fàbrica, el Consell d’Adolescents i el Fòrum Jove.
La Regidoria d’Educació fa un agraïment a totes les entitats per la seva implicació així com al Servei Educatiu Vallès Occidental VIII per l’impuls i l’acompanyament del projecte.
El programa Servei Comunitari es du a terme mitjançant la metodologia d’Aprenentatge Servei, que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte i permet que els participants es formin treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. La dedicació horària al desenvolupament del Servei comunitari és de 20 hores, amb un mínim de 10 hores de servei actiu a la comunitat.