L’entitat i l’Ajuntament presenten un acord per a la distribució de menjar envasat procedent d’empreses a nous col·lectius
L’Ajuntament de Castellar del Vallès i Creu Roja han presentat avui un acord de col·laboració per posar en marxa al municipi l’expansió del projecte “Recooperem”, una iniciativa del Consell Comarcal del Vallès Occidental que té l’objectiu de garantir àpats envasats a diferents col·lectius a partir del reaprofitament de l’excedent alimentari de menjadors escolars i d’empreses.
L’acte, que ha tingut lloc a la seu de l’entitat a la plaça de la Llibertat, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i de la presidenta de Creu Roja Castellar, Cristina Layos, a més de diferents regidors, personal i voluntariat de Creu Roja i diferents persones usuàries de l’entitat.
La incorporació de Creu Roja al projecte “Recooperem” possibilitarà el repartiment d’aliments procedents dels menjadors de diverses empreses i entitats a diferents col·lectius que fins ara no s’incloïen en el projecte, com ara gent gran que viu sola o persones que puguin estar convalescents per malaltia.
De moment l’entitat arrencarà l’activitat en fase de prova pilot amb la distribució de menjar i l’acompanyament professional a un total de 20 nous usuaris i usuàries i s’anirà ampliant a un target de 200 persones majors de 65 anys. La intenció és que a mida que es vagin incorporant empreses que vulguin aportar l’excedent alimentari dels seus respectius menjadors la distribució d’àpats es pugui anar ampliant a nous col·lectius de persones usuàries.
Per la seva banda, Càritas es continuarà encarregant de la distribució dels aliments procedents dels menjadors escolars per a persones derivades des dels Serveis Socials municipals i en situació de vulnerabilitat o de risc d’urgència social.
Cal apuntar que el transport sostenible s’afegeix al projecte, amb bicicletes elèctriques de càrrega que es podran utilitzar per fer el lliurament dels aliments.
Des de la seva posada en marxa el curs 2015-2016 i fins a finals de l’any 2020, el projecte “Recooperem”, que a Castellar compta amb la implicació de les regidories de Transició Ecològica, Atenció Social i Salut Pública i Educació, ha fet possible a la vila el repartiment de 19.534 àpats cuinats i ha evitat la generació de 8 tones de residus orgànics.