El portal municipal www.castellarvalles.cat revalida per vuitè any consecutiu el Segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona
Castellar del Vallès és un dels 39 municipis catalans que compleix el 100% dels indicadors establerts en el Segell Infoparticipa, una certificació de la Universitat Autònoma de Barcelona que assoleix per vuitena vegada consecutiva i que distingeix els consistoris que destaquen per la qualitat i la transparència de la informació als seus portals web municipals.
El web de l’Ajuntament compleix els 52 d’indicadors de transparència avaluats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), partint de la Llei de Transparència.
En aquesta onada d’avaluació als 947 ajuntaments de Catalunya, un centenar llarg de portals municipals han rebut el segell (que es pot obtenir encara que no es compleixin tots els indicadors). Val a dir, però, que tan sols un 3,8% dels municipis han obtingut el segell complint el 100% d’indicadors.
Dins la franja de municipis de 20.000 a 50.000 habitants, Castellar és un dels 11 municipis catalans que ha assolit el compliment de tots els indicadors. I pel que fa al Vallès Occidental, Castellar és un dels sis municipis que l’ha aconseguit, juntament amb Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Quirze del Vallès i Viladecavalls.
Tots els indicadors del Mapa Infoparticip@ es poden consultar a l’apartat de Transparència de www.castellarvalles.cat i al portal de transparència transparencia.castellarvalles.cat, mentre que el percentatge de compliment d’aquests es pot comprovar al Mapa Infoparticipa desenvolupat pel LPCCCP: http://mapainfoparticipa.com/index/mapa/.
L’acte de lliurament de la vuitena edició del Segell Infoparticipa va tenir lloc dilluns passat a l'Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona i va comptar amb l’assistència de la regidora de Responsabilitat Social, Carol Gómez. Aquest any són 135 les administracions catalanes que han aconseguit el Segell Infoparticipa.
El portal de l'Ajuntament rep anualment més de 403.000 visites. Segons dades facilitades per Google Analytics, el número de visitants únics absoluts del portal supera els 15.000 mensuals.
Castellar del Vallès se situa per sisena vegada al Top 10 dels Reconeixements d’Administració Oberta
D’altra banda, l’Ajuntament de Castellar del Vallès és un dels 76 ens locals catalans que l’any passat van destacar per la seva tasca en transformació digital. Així ho ha indicat el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) en la concessió de la 6a edició dels Reconeixements Administració Oberta.
Els Reconeixements distingeixen ajuntaments i consells comarcals d’acord amb el nombre d’habitants de cada ens: d’1 a 500 habitants, de 501 a 1.000 habitants, de 1.001 a 5.000 habitants, de 5.001 a 20.000 habitants, de 20.001 a 50.000 habitants, més de 50.000 habitants i consells comarcals. El consistori castellarenc figura per sisena vegada al Top 10 en la categoria de municipis d’entre 20.001 i 50.000 habitants.
El Consorci AOC atorga aquestes distincions en base a uns indicadors objectius a partir de l’anàlisi dels webs dels 947 ajuntaments i els 42 consells comarcals de tot Catalunya i de l’ús que fan dels serveis del mateix consorci. L’objectiu dels guardons és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la transformació digital en la relació dels ens amb la ciutadania i en la seva gestió interna.
Podeu consultar el rànquing complet d’aquesta 5a edició dels Reconeixements clicant aquí: https://www.aoc.cat/reconeixements2020v/.
Dos nous projectes de l’Ajuntament de Castellar s’afegeixen al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya
El Banc de Bones Pràctiques dels governs Locals de Catalunya (BPP) ha seleccionat aquest mes d’abril dos nous projectes de l’Ajuntament de Castellar del Vallès per incloure’ls al seu catàleg d’experiències innovadores i de qualitat que poden servir de referència per a d’altres ajuntament o entitats locals.
D’una banda, el projecte “Activitats d’Estiu 2020. Un Estiu Enriquit” s’ha inclòs en l’apartat de bones pràctiques en l’àmbit de la infància. Entre d’altres aspectes, al catàleg es destaca que aquest projecte ha desenvolupat una oferta àmplia d’activitats de lleure educatiu per a infants i adolescents de 3 a 18 anys adaptades a les circumstàncies i mesures sanitàries extraordinàries de la pandèmia, i que s’ha garantit la inclusió de tothom i la diversitat d’activitats, després que s’hagin doblat el nombre de places de 2019 i que l’Ajuntament hi hagi destinat una dotació pressupostària extraordinària.
D’altra banda, l’apartat de pràctiques significatives del BBP ha inclòs el projecte “Banys de Bosc”, unes caminades i estades al bosc amb efecte terapèutic i guaridor que incentiven la connexió conscient amb un mateix, amb l’altre i amb l’entorn. Aquesta teràpia, que s’inclou en el programa de Prescripció Social, es va aplicar a dos grups de vuit persones en nou sessions d’una hora i mitja cadascuna. Es resultats al final de les sessions indiquen que les persones participants se senten més tranquil·les, amb més energia i millor amb si mateixes.
A més d’aquestes dues noves incorporacions, el seu catàleg compta amb vuit altres iniciatives de l’Ajuntament de Castellar del Vallès:
Podeu consultar-ne més informació clicant aquí.