El consistori va aprovar dimarts, 26 de febrer, en sessió plenària, el Pla Estratègic Castellar 20/20, un document que defineix el model de municipi per a la dècada dels anys 20. L’acord suposa la culminació d’un procés de participació de dos anys que ha permès generar una reflexió amb la ciutadania sobre la situació actual de la vila i plantejar el full de ruta que ha de seguir el municipi els propers anys.
El nou Pla Estratègic del municipi (l’anterior datava de l’any 2002) planteja un total de 20 reptes per al Castellar del Vallès de la dècada dels anys 20. El 1r tinent d’alcalde, Joan Creus, va ser l’encarregat de presentar-los públicament en un acte obert que va tenir lloc dilluns passat, 25 de febrer, a la Sala d’Actes d’El Mirador, i que va comptar amb la participació de Quim Brugué, doctor en Ciència Política i de l’Administració de l’UAB i catedràtic de Ciència Política a la UdG.
Amb l’objectiu de “contribuir al desenvolupament integral de tots els veïns, veïnes, empreses, entitat i col·lectius, permetent la construcció de noves oportunitats i consolidant la cohesió i sentiment de pertinença al municipi”,el Pla Estratègic planteja 20 reptes ens els àmbits territorial, social i econòmic. Són els següents:
Durant l’acte de presentació de dilluns passat, Quim Brugué va remarcar que “la perspectiva estratègica és molt necessària en els temps actuals” i va afirmar que les organitzacions requereixen de plans estratègics ja que són com “vaixells que naveguen en aigües turbulentes que necessiten un far a l’horitzó que els guiï”.Segons Brugué, “un Pla Estratègic serveix per parar-nos i pensar tres coses: on som, on ens agradaria ser i quines actuacions cal dur a terme”.I va afegir: “és un espai de pensar amb els altres, col·lectivament, des de la diversitat de punts de vista i des d’una construcció que és plural”. A més, va defensar que més que documents molt extensos que entrin molt en detall, els plans estratègics han de ser un full de ruta “de traç gruixut”, que tothom identifiqui i entengui.
Durant el mateix acte, l’alcalde, Ignasi Giménez, va posar en valor el fet que l’elaboració del Pla Estratègic hagi comptat amb la implicació de més de 300 persones i va afirmar que s’ha fet “una reflexió de qualitat” i que s’ha pogut “sistematitzar i gestionar un volum important de dades”.