Castellar del Vallès comptarà a partir del curs que ve amb totes les branques de Batxillerat. L’Institut Castellar disposarà en la seva oferta d’estudis del Batxillerat d’Arts, l’única de les tres modalitats existents que fins ara s’havia de cursar fora de la vila.
Així es va anunciar la setmana passada en el marc d’una visita que l’alcalde, Ignasi Giménez, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el diputat delegat d’Educació i regidor, Rafa Homet, i la regidora d’Educació, M. Antònia Puig, van fer a l’escola Sant Esteve amb motiu de la transformació d’aquest centre en institut – escola amb vistes al curs 2018-2019.
El batxillerat és l'etapa que es cursa normalment entre els 16 i els 18 anys, tot i que és oberta a persones de qualsevol edat, ja sigui de forma presencial o a distància. És un cicle format per dos cursos de trenta hores lectives setmanals en què l’alumne pot escollir entre tres modalitats: arts, ciències i tecnologia, i humanitats i ciències socials.
La modalitat d'arts s'adreça a persones interessades en els fenòmens artístics, caracteritzats per la sensibilitat, l'expressió i la creativitat; més concretament, a alumnes amb inquietuds entorn del món audiovisual, les arts gràfiques, el disseny, el patronatge, els mitjans de comunicació, la publicitat, les arts escèniques, la producció i gestió d'empreses del sector cultural o l'animació cultural i social.
Institut – Escola al Sant Esteve
L’escola Sant Esteve és un dels 25 centres catalans que el proper curs es convertirà en institut escola. Aquesta mesura ha de donar resposta a les necessitats d’escolarització a l’ESO i també té com a objectius lluitar contra la segregació, reduir l’absentisme i augmentar l’èxit escolar.
El centre té 455 alumnes d’infantil i primària, i treballa amb projectes de robòtica, Escola Verda i l’eix del pati, on alumnes de secundària van projectar un laberint que van dur a terme els estudiants del cicle superior de jardineria i floristeria de l'Institut Castellar.
Precisament, durant la visita que es va fer la setmana passada, l’alcalde va explicar que el Departament d’Educació de la Generalitat està estudiant conjuntament amb l’Ajuntament l’opció de segregar de l’Institut Castellar els cicles formatius de la família agrària implantats en els darrers anys al municipi (el cicles formatius de grau mitjà de Jardineria i Floristeria i de Producció agroecològica i el cicle formatiu de grau superior de Paisatgisme i medi rural). En aquest sentit, l’objectiu seria crear l’Institut Agrari del Vallès.
Aprofitant la visita de la setmana passada, l’alcalde també va traslladar al conseller la necessitat d’incrementar el nombre de vetlladors a les escoles de Castellar per tal de poder garantir el desenvolupament del decret d’inclusió.