Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El punt de recollida de telèfons mòbils és el resultat del taller dinamitzat i obert que van dur a terme de diversos infants.
El punt de recollida de telèfons mòbils és el resultat del taller dinamitzat i obert que van dur a terme de diversos infants.

El Mirador ja disposa d’un punt de recollida i reciclatge de terminals mòbils

Dilluns 29 octubre de 2018

El Mirador Centre de Coneixement disposa des del passat divendres, 26 d’octubre, d’un punt de recollida de telèfons mòbils, gràcies a la realització d’un taller dinamitzat i obert que va comptar amb la participació de diversos infants. Es tracta d’una capsa de cartró on els participants al taller van enganxar-hi diferents imatges de terminals mòbils i símbols ambientals. Aquest minicontenidor estarà instal·lat la recepció del Servei d’Atenció Ciutadania i es posarà a l’abast de la ciutadania perquè hi dipositi els mòbils que ja no s’utilitzin.

L’empresa adjudicatària del servei públic de recollida i transport dels residus municipals, de la gestió de la deixalleria municipal i de la neteja viària al municipi serà l’encarregada d’endur-se’ls un cop per setmana per a la seva gestió posterior.

Els assistents al taller també es van fabricar antifaços de “guardians dels reciclatge tecnològic”.

La iniciativa promoguda des d’El Mirador s’emmarca dins un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre les conseqüències de renovar de manera freqüent el telèfon mòbil. En aquest sentit, el dijous 25 d’octubre, el centre va acollir la conferència “Minerals estratègics i la tragèdia de les seves conseqüències”, a càrrec de Just Casas Soriano, Doctor en Història Contemporània i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dins el mateix acte es va projectar el reportatge Projecte Mòbil (el viatge), que dona a conèixer als consumidors alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils. Al llarg de la projecció, que fa una crida al consum responsable i sostenible, els assistents van poder seguir el viatge que comença a les mines de coltan del Congo i que continua per les fàbriques de la Xina, fins a acabar als abocadors de Ghana. L’activitat va comptar amb l’assistència del director del documental, Francesc-Josep Deó.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40