Es tracta d’un conte de Josep Lluís Badal que es combina amb cançons tradicionals africanes
L’Auditori Municipal Miquel Pont acollirà diumenge vinent, 18 de març, a les 12 hores, l’espectacle titulat Marama o la flor de l’esperança, un conte de Josep Lluís Badal que es combina amb cançons tradicionals africanes.
La proposta narra la història d’una nena nascuda d’una gota de pluja en plena sabana africana. Juntament amb els seus amics, la lleona Nala i la sargantana Sheena, emprèn un viatge a la recerca de Sethemba, la flor de l’esperança, que custodia la temible serp pitó Imotara. Al llarg del seu viatge, coneixeran altres infants i altres contrades, i viuran diverses aventures fins que arribin al cau de la serp, amb qui s’hauran d’enfrontar per aconseguir la flor de l’esperança per a tots els nens i nenes del món.
El conte de Badal es combina amb deu cançons tradicionals d’origen mandinga i wòlof (Senegal i Gàmbia), i xangana i ronga (Moçambic), que parlen, entre d’altres temes, de la vida, l’amor, la música, el coratge, la valentia, l’esforç o la mort, així com també de situacions de greuge que viuen nens i nenes d’aquest continent i que reivindiquen els drets de tots els infants a tenir una vida digna i amb oportunitats per a un futur millor.
A Castellar, l’espectacle comptarà amb la participació d’Artcàdia, el Cor Sant Esteve i Di-versions Cor de Gòspel, a més d’un pianista i dos músics i ballarins africans.
El projecte Cantem Àfrica
Marama o la flor de l’esperança és un espectacle que forma part de Cantem Àfrica, un projecte musicocoral i solidari que impulsen la Fundació Main, l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària i Jordi Lluch, músic i director de formacions corals diverses.
Tots els beneficis del concert es destinaran a l'orfenat Le Joie des Orphelins, a Senegal, i al projecte Hlayiseka, a Moçambic. Le Joie des Orphelins vetlla perquè infants de totes les ètnies i religions de les zones de Kolda i Sédhiou tinguin unes condicions de vida bàsiques, una bona alimentació, escolarització, reforç escolar, etc. En l’actualitat té cura de 130 infants orfes de 0 a 18 anys.
Per la seva banda, el projecte Hlayiseka treballa amb nens i nenes del carrer de la capital de Moçambic, Maputo. El projecte, que atén diàriament més de 140 nens i nenes, consta de diversos programes per vetllar per l’educació dels infants i la reparació dels vincles amb les seves famílies, entre d’altres iniciatives.
Compra d’entrades
El preu de l’entrada per assistir a l’espectacle és de 6 euros, tot i que es poden comprar entrades anticipades a un preu de 4 euros a Queviures Mañosa (c. Sant Llorenç, 5, de 8 a 13 h i de 17 a 20 h), al Centre de Formació i Creació Artística Artcàdia (c. Retir, 37, de dilluns a divendres de 16.30 a 20.30 h) i a l’Escola El Casal (c. Forn de Raig, 37, en horari de secretaria).