L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i el 1r Tinent d'Alcalde, Joan Creus, han visitat avui els 15 alumnes que des de mitjans de setembre participen del curs d’ajudant de cuina i cambrer que s’impartirà fins al desembre a l’escola de cuina Els Safaretjos de la Baixada de Palau.
Els estudiants, d’entre 21 i 57 anys, són persones en situació d’atur, tal com s’especificava en els requisits per poder accedir al curs, que duran a terme un total de 284 hores de formació repartides en tres mòduls: cuina, sala i pràctiques professionals. En aquest sentit, la programació de cuina inclou 174 hores de formació en disciplines de seguretat, accidents i higiene, organigrama de cuina, maquinària i utillatge, argot culinari, fons de cuina i cocció. Per la seva banda, la formació en sala ocuparà 70 hores i tractarà aspectes relatius a seguretat, accidents i higiene, organigrama de sala, maquinària i utillatge, vocabulari de servei, tipus de servei, presa de comanda, vinya i cultura, la cervesa i els seus estils, cafè i te i atenció al client. Finalment, els alumnes realitzaran un mòdul de 40 hores de pràctiques professionals no laborals a restaurants.
En finalitzar el curs, que s’imparteix gràcies a d’una subvenció de 17.950 euros de la Diputació de Barcelona, els alumnes hauran rebut una preparació polivalent que els permetrà desenvolupar tant feines de suport a una cuina professional com les tasques pròpies d’un cambrer.