Les rutes guiades sota el nom “Caminant amb la Història per Castellar”, una iniciativa impulsada per l’historiador castellarenc Llorenç Genescà i l’Arxiu d’Història de Castellar amb el suport de l’Ajuntament, són a punt d’esgotar les places disponibles.
Així, dels deu itineraris programats durant el primer semestre de 2017, vuit ja han penjat el cartell de “complet”, mentre que encara queden places per a les propostes “L’associacionisme a Castellar”, que el proper diumenge 16 d’abril farà un repàs al teixit associatiu del municipi des de finals del segle XIX, i “Ruta pel modernisme i altres estils”, que tindrà lloc diumenge 28 de maig i que repassarà alguns dels edificis construïts a la vila seguint principis i elements del modernisme i d’altres estils com el neoclassicisme o l’eclecticisme.
Fins al moment, unes 150 persones ja han dut a terme alguna de les rutes proposades, des que aquestes van engegar la tardor passada. Així, Genescà ha explicat que els itineraris resulten “molt enriquidors, d’una banda perquè permet veure llocs de Castellar que habitualment no es mostren i, d’altra banda, perquè els participants enriqueixen el discurs que fem, ja que molta gent coneix històries del municipi”. Davant la bona acollida que ja va tenir la primera edició del cicle, per a la segona es va afegir una ruta nova, la de l’associacionisme, i “espero que amb el ritme i l’interès demostrat es puguin seguir fent tant les que ja comencen a ser habituals com algunes de noves”. En aquest sentit, afegeix Genescà, “ja s’han posat damunt la taula alguns suggeriments, com per exemple fer una ruta als refugis antiaeris o a Can Santpere”.
Actualment, les rutes que ofereix Caminant amb la Història per Castellar són, a més de les ja esmentades, “La Guerra Civil a Castellar”, “Història de Castellar” i “Història Medieval”.
Els preus de les rutes, que estan limitades a 15 persones cadascuna, són els següents: 10 euros (general) i 8 euros (socis de l’Arxiu d’Història de Castellar) i gratuït (infants de 0 a 14 anys). Les inscripcions a les propostes que encara disposen de places lliures es poden fer al correu electrònic caminantamblahistoria@gmail.com.