Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment del Ple celebrat el 28 de juny de 2016.
Imatge d'un moment del Ple celebrat el 28 de juny de 2016.

Acords del Ple ordinari del 28 de juny de 2016

Dijous 30 juny de 2016

Actes pendents d’aprovar

El consistori va aprovar per unanimitat les actes de la sessió ordinària i la sessió extraordinària del 31 de maig de 2016.

Canvi d’hora de l’inici de sessions plenàries de l’Ajuntament

El consistori va acordar per unanimitat modificar l’horari de les sessions del Ple Ordinari. A partir del mes de juliol, les convocatòries passaran de les 20 a les 19 hores.

Nomenament del Comitè d’Ètica del Codi de Bon Govern

El consistori va aprovar la composició del Comitè d’Ètica, que tindrà la funció d’assessorament, seguiment i avaluació del Codi ètic, de conducta i bon govern aprovat en el Ple del mes de març. Aquest òrgan estarà format per un representant de cada grup municipal, un representant del personal directiu professional, un representant escollit pel Comitè d’Empresa de l’Ajuntament i un assessor jurídic municipal. També en formaran part dos experts en ètica de reconeguda vàlua professional, que seran la jutgessa de Pau, Míriam Valldeperes i el professor de l’INS Castellar, Javier Fernández.

L’acord es va aprovar amb els 17 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC, Decidim Castellar i CDC i les 4 abstencions d’ERC.

Acord de la Mesa General de Negociació que modifica parcialment les condicions de treball comunes dels empleats públics

Els grups municipals també van aprovar per unanimitat l’acord de la Mesa General de Negociació que modifica parcialment les condicions de treball comunes dels empleats públics de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, i que es va signar el passat 31 de maig. El text suposa la regulació de determinats complements salarials que modifiquen parcialment els ja existents en el conveni de l’Ajuntament. Aquests complements són els de jornada partida, dedicació (en el cas de la Policia Local), disponibilitat, flexibilitat i atenció al públic i s’aplicaran amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2016.

Aprovació inicial de la modificació de crèdit 6/2016 del pressupost de l’Ajuntament

El consistori va aprovar la modificació de crèdit número 6 del pressupost de l’Ajuntament. L’objectiu d’aquest acord és múltiple: en primer lloc, desglossar les actuacions resultants dels pressupostos participatius; a més, també ha servit per complementar despeses no previstes en els treballs d’adequació de les dependències de l’Espai Tolrà i Cal Botafoc; un altre objectiu és el de subvencionar el Club Bàsquet Castellar en un projecte esportiu adreçat a persones amb discapacitat; i finalment, dotar pressupostàriament el conveni de cooperació per tal que els municipis de Sabadell, Barberà i Castellar del Vallès duguin a terme el servei auxiliar de grua municipal.

La modificació és va aprovar amb els 17 vots favorables dels regidors de Som de Castellar - PSC, ERC i CDC i les 4 abstencions del regidors de Decidim Castellar.

Aprovació del text refós del Pla d’Ordenació Urbanística de Castellar del Vallès

El Ple va aprovar el Text Refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Castellar del Vallès, que incorpora les prescripcions fetes per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona en l’acord d’aprovació definitiva, pres en la sessió celebrada el dia 24 de maig de 2016. L’acord es va prendre amb els 11 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC i els 10 vots contraris dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC.

Conveni de cooperació entre municipis per a la prestació, de manera compartida, del servei auxiliar de grua municipal

El consistori va aprovar per unanimitat el contingut i la signatura del conveni de cooperació entre els municipis de Castellar del Vallès, Barberà del Vallès i Sabadell per a la prestació de manera compartida del servei auxiliar de grua municipal. L’acord incloïa la designació del regidor de Seguretat, Pepe Leiva, i del cap de la Policia Local, Joan Alonso, com a representants municipals en la comissió de seguiment establerta en el conveni. També incorporava la designació del servei de Policia Local com a centre gestor de les tasques necessàries per al desenvolupament del conveni.

Creació d’una comissió d’estudi de caràcter temporal per analitzar la internalització de la prestació de serveis públics municipals

El consistori va aprovar, també per unanimitat, la creació d’una comissió d’estudi de caràcter temporal per analitzar la internalització de la prestació de serveis públics municipals. Aquest òrgan estarà format en una primera fase per representants polítics i, posteriorment, incorporarà presència tècnica.

Aprovació definitiva ordenança reguladora de la protecció, tinença i venda d’animals de Castellar del Vallès

El Ple també va aprovar definitivament per unanimitat de tots els grups municipals el text de l’ordenança reguladora de la protecció, tinença i venda d’animals de Castellar del Vallès. El text, aprovat inicialment el passat mes de març, estima part de les al·legacions presentades en el tràmit d’informació pública per part de les entitats Àggata Castellar i l’Associació de Defensa d’Animals de Castellar i el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA).

Aprovació inicial del Reglament d’habitatges d’acolliment temporal per causes d’emergència

El consistori va aprovar inicialment per unanimitat el Reglament regulador de la gestió dels habitatges d’acolliment temporal per causes d’emergència social. Aquesta normativa té per objectiu garantir la cobertura de les necessitats d’habitatge en casos puntuals d’urgència i, específicament, com a mesura de contenció urgent en cas de desnonament o pèrdua d’habitatge. Aquest recurs gestionat pels serveis socials pretén oferir una solució temporal per tal que les persones i famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat puguin reorganitzar-se.

Moció del grup municipal de Som Castellar – PSC per la creació d’una taula d’accessibilitat en el marc de la taula de mobilitat

El consistori va aprovar per unanimitat la creació d’una taula d’accessibilitat com a òrgan de participació de les persones amb problemes de mobilitat. Aquest espai formarà part de la Taula de Mobilitat, tot i que es garantirà la seva autonomia de funcionament i comptarà amb la presència de tècnics sociosanitaris.

L’acord incloïa el compromís que en el Ple del proper mes de setembre es revisi el reglament de la Taula de Mobilitat per tal d’incloure les noves necessitats en aquest àmbit. A més, també s’estudiarà la vigència i la possible actualització del Pla d’Accessibilitat Municipal de l’any 2003 i el compromís de preveure en el pressupost d’inversions de cada any actuacions de millora de l’accessibilitat.

Aquest punt de l’ordre del dia va comptar amb la participació d’un ciutadà, Guillem Rocabert, en representació de la plataforma Castellar Accessible.

Moció del grup municipal d’ERC de modificació de requisits dels Plans d’Ocupació

No va prosperar una moció presentada per ERC que tenia com a objectiu incloure informació  relativa a la renda per unitat familiar dins les valoracions de mèrits d’aspirants als plans d’ocupació local. Aquest acord va comptar amb els vots favorables dels 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC, i els vots contraris dels 11 regidors de Som de Castellar – PSC.

Moció del grup municipal d’ERC de projectes educatius de ciutat

El consistori va aprovar per unanimitat una moció de grup municipal d’ERC que proposava reobrir el procés de constitució del Projecte Educatiu de Ciutat, afavorint la creació del nucli impulsor durant el curs escolar 2016-2017.

Moció del grup municipal d’ERC sobre recollida de caques de gos

El consistori va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal d’ERC amb l’objectiu de constituir un grup de treball multidisciplinari que avaluï i aporti solucions a la problemàtica de les deposicions d’animals no recollides a la via pública.

El treball d’aquest grup es fonamentarà en els següents eixos: una campanya d’informació per conscienciar a la ciutadania de la problemàtica; millorar i incrementar l’eficàcia del règim sancionador; implicar al màxim tots els estaments interessats en la resolució d’aquesta problemàtica; aconseguir que la ciutadania s’impliqui per tal d’aconseguir que les actituds incíviques siguin per l’infractor una forma de comportament vergonyant. 

Moció de Som de Castellar - PSC en defensa de l’acollida de les persones refugiades

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada per Som de Castellar – PSC que declara Castellar del Vallès municipi compromès amb les persones refugiades.

El text també demana que el món local tingui un paper més rellevant a l’hora d’establir les polítiques de protecció internacional, refugi i asil a Catalunya, atès que és en l’àmbit local on es posen en marxa i on cal garantir l’acollida de manera eficaç.

A més, s’insta a l’administració general de l’Estat perquè els municipis disposin dels recursos econòmics necessaris per garantir l’acollida de les persones refugiades. També s’exigeix que es faci marxa enrere en l'acord entre els Estats i governs de la UE i Turquia que permet retornar a territori turc als refugiats arribats a Grècia.

Entre d’altres aspectes, la moció també recull la voluntat de treballar en la sensibilització i el compromís de la població del municipi per garantir la integració de les persones refugiades.

Moció del grup municipal d’ERC per un nou país lliure de corrupció d’estat

Finalment, es va aprovar una moció presentada per ERC que exigeix les dimissions del Ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernàndez Díaz, i del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso Laso, ja que presumptament haurien pogut fer ús indegut del seu càrrec en intentar perseguir i reprimir ideològicament a polítics independentistes.

L’acord inclou el suport de l’Ajuntament a les accions que el Parlament i el Govern de la Generalitat puguin emprendre per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades. A més, es donarà suport a aquelles manifestacions de la societat civil que defensin un nou país lliure de corrupció d’Estat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40