Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior.
Imatge d'una sessió plenària anterior.

Acords del Ple ordinari del 26 d’abril de 2016

Dimecres 27 abril de 2016

Actes pendents d'aprovar

El consistori va aprovar per unanimitat l’acta corresponent a la sessió ordinària de Ple del passat 29 de març.

Conveni per a la cessió temporal d'un espai del parc de bombers a l'Agrupació de Defensa Forestal

L’Ajuntament va aprovar per unanimitat un conveni per a la cessió temporal amb caràcter gratuït i precari d’uns espais del Parc de Bombers del Pla de la Bruguera a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF).

L’entitat disposarà d’un espai d’aparcament interior de les cotxeres, d’un magatzem situat al costat de les cotxeres i d’un despatx situat al primer pis.

A més, també podrà fer ús compartit de la resta d’espais col·lectius de l’equipament. El conveni tindrà una vigència de quatre anys a comptar des de la data de signatura i es podrà prorrogar per períodes d’igual durada.

Nomenaments de membres que a proposta del Ple formaran part de la Comissió municipal del patrimoni

L’Ajuntament també va acordar per unanimitat nomenar els tres membres de la Comissió del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Castellar del Vallès que, segons el seu reglament, han de ser designades pel Ple municipal. Els representants escollits són Oriol Vicente, arqueòleg i president de l’Arxiu d’Història de Castellar; Pere Roca, arquitecte i autor de diverses intervencions de reforma i obra nova al nucli antic i a altres edificis catalogats; i Esteve Prat, llicenciat en Belles Arts i autor de diversos llibres i publicacions sobre l’art i patrimoni castellarenc, i redactor de l’Índex de béns d’interès local que es va incloure en el planejament urbanístic de 1999.

Moció del grup municipal de CDC sobre el projecte d'impuls comercial "Aparadors Vius"

L’Ajuntament va aprovar una proposta presentada per CDC que té per objectiu que en un termini de sis mesos s’estudiï la viabilitat econòmica i es realitzi una proposta tècnica per a la posada en marxa del projecte “Aparadors Vius”.

Aquest és un programa que té per objectiu que el màxim nombre de locals tancats puguin tornar a obrir i servir d’aparadors per a d’altres botigues, artistes i artesans locals. La idea és que els propietaris interessats puguin oferir un aparador a canvi d’una subvenció. De manera que comerços, artesans, artistes, PIMES i entitats locals puguin exposar els seus productes i guanyar visibilitat en aquests espais disponibles.

L’acord incorpora el compromís de treballar el projecte conjuntament amb l’associació de comerciants i les entitats de la vila per tal de fer una campanya de promoció de la iniciativa.

Es va aprovar amb els 17 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC, ERC i CDC. S’hi van abstenir els dos regidors presents de Decidim Castellar (el regidor Joan Moyà es va incorporar al següent punt de l’ordre del dia, mentre que la regidora Elisenda Alamany va excusar la seva assistència).

Moció d'ERC de menjadors escolars ecològics de proximitat

L’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC que té per objectiu oferir assessorament i acompanyament als centres educatius que desitgin canviar o millorar la gestió dels menjadors escolars.

En aquest sentit, es pretén promoure espais per compartir experiències i fomentar programes que impulsin els valors del consum responsable, l’alimentació saludable i els aliments de temporada i de proximitat. També assumeix el compromís de continuar assessorant les associacions de mares i pares i les direccions dels centres en l’aplicació de programes per evitar el malbaratament d’aliments i el consum responsable. El text també inclou que s’informarà els gestors dels menjadors escolars dels productors locals que hi ha a la vila.

Moció d'ERC de retirada símbols franquistes a Castellar

El Ple també va aprovar per unanimitat una moció d’ERC que insta a retirar immediatament les plaques franquistes visibles en els carrer de Montcada i a la carretera de Sabadell i a oferir-les als arxius municipals per a la seva conservació o dipòsit.

L’acord també inclou que l’Ajuntament inspeccioni si cal retirar altres plaques o símbols del règim dictatorial que pugui haver a la via pública.

Moció de Decidim Castellar per declarar Felip VI i el conjunt de la monarquia persona non grates a Castellar del V Vallès

El Ple va desestimar una moció presentada pel grup municipal de Decidim Castellar que proposava declarar persona non grata el monarca Felip VI i qualsevol altre representant de la monarquia espanyola. L’acord també incloïa la reprovació de qualsevol règim autoritari o monàrquic i evitar que l’Ajuntament participi de qualsevol acció que suposi un reconeixement de la figura de Felip VI o de qualsevol figura monàrquica.

Van votar-hi en contra els 11 regidors de Som de Castellar – PSC, mentre que van votar-hi a favor els 9 regidors d’ERC, DC i CDC.

Moció en defensa de la Llei 24/2015 per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica

El Ple va acordar per unanimitat una moció presentada inicialment per Som de Castellar – PSC i assumida per tots els grups municipals que acorda l’adhesió a la campanya “La Llei 24/2015 no es toca”, promoguda pel grup promotor de la ILP Habitatge, Llei 24/2015 (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Aliança Contra la Pobresa Energètica i Observatori DESC).

Aquest acord defensa la necessitat d’aquesta llei, aprovada pel Parlament de Catalunya, com a instrument vàlid per lluitar contra les situacions d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica que pateixen les famílies i persones en situació de vulnerabilitat econòmica i social al nostre país.

El text rebutja qualsevol intent del Govern de l’Estat d’impugnar aquesta llei i insta la Generalitat a refermar el compromís amb el mandat del Parlament i a seguir impulsant polítiques de suport a les famílies i persones que es trobin en situació d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i pobresa energètica.

Entre d’altres, també s’assumeix el compromís de donar a conèixer a través del web municipal la campanya “La Llei 24/2015 no es toca” amb l’objectiu de promoure l’adhesió al manifest.

Moció de Decidim Castellar, ERC i CDC per a la tarifació social als equipaments educatius municipals

Finalment, el consistori també va aprovar per unanimitat una moció per impulsar la tarifació social als serveis educatius municipals (Escola municipal de música Torre Balada, escoles bressol municipals El Coral i Colobrers, Ludoteca Les Tres Moreres, oferta formativa d’El Mirador, Espai familiar Moments en Família,...). Segons s’especifica, aquesta mesura s’impulsarà el curs 2016-2017 en aquells recursos on sigui possible, i s’implantarà definitivament a tots els serveis educatius el curs 2017-2018.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40