Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Foto de família de guardonats i membres del jurat.
Foto de família de guardonats i membres del jurat.

Jordi Diu Rubio, Òscar Rocabert i Carla Martínez guanyen els Premis de Literatura Breu L’Actual 2016

Dilluns 25 abril de 2016

Els guardons es van lliurar en un acte celebrat divendres passat a la Biblioteca Municipal que va comptar amb la col·laboració de l’ETC

La Biblioteca Municipal Antoni Tort va acollir divendres passat el lliurament de guardons del 3r Premi de Literatura Breu L’Actual, que enguany van comptar amb la participació d’una cinquantena de relats a les categories de narrativa adulta, narrativa jove i poesia.

En narrativa adulta, Jordi Diu Rubio va resultar guanyador amb el relat L’abella, mentre que el segon i tercer premi van recaure, respectivament, en José Luis Porras Duran, per BRAM!, i Marc Timoneda Gracia, amb Fòssil. En total, s’hi havien presentat 25 relats.

Pel que fa a la modalitat de poesia, que enguany es convocava per segona vegada i que va comptar amb quatre participants, el treball que va obtenir el major reconeixement del jurat va ser De l’odi, d’Òscar Rocabert, seguit de l’obra Sentiments, de Jesús Gómez García, i de Recança, d’Emma Sánchez Santos.

Finalment, la categoria de narrativa jove es va resoldre amb un primer premi per a Carla Martínez Plana per M’aixeco, un segon premi per a Meritxell Garcia Tantiñá per Brisa de setembre, i un tercer premi per a David Cordón Sarabia per Un últim sopar.

El jurat, format per l’escriptora i guionista Gisela Pou, el professor de literatura catalana Anton Carbonell, la directora de la Biblioteca, Carme Muñoz, la tècnica del Servei de Català Vicky Mundó, la guanyadora de les dues edicions anteriors dels premis, Pilar Munt, i la periodista Marina Antúnez, representant L’Actual, va destacar especialment l’augment de textos presentats en aquesta darrera categoria, vint en total. Per això, i per l’augment de la qualitat dels mateixos, es van concedir accèssits a Oriol Juliana Masip, per Tot esperant un desconegut, i Natàlia Barba Nieto, per Poesia en persona.

Els tres primers premis consistien en un llibre electrònic, mentre que els segons i tercers de cada categoria eren vals per a l’adquisició de llibres.

Una vegada exposat el veredicte del jurat, els actors de l’Esbart Teatral de Castellar Clara Sellés i Joan Solé van donar lectura als treballs premiats. Tots ells es podran llegir a l’edició de L’Actual del proper divendres, 29 d’abril. Cal destacar que l’acte va començar a les 20 hores amb la lectura de dues escenes de Romeu i Julieta,de Shakespeare, a càrrec de Clara Sellés i Jaume Clapés, sota la direcció de Llorenç Genescà.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40