Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Detall d'un contenidor de roba usada d'Humana.
Detall d'un contenidor de roba usada d'Humana.

Els contenidors de roba usada d’Humana van recollir 64 tones de tèxtil l’any 2015

Dilluns 22 febrer de 2016

L’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que gestiona la recollida selectiva de roba usada a Castellar, ha recollit l’any 2015 64.188 quilos de tèxtil dels contenidors instal·lats al municipi, una xifra que suposa un augment del 24,9% respecte el 2014, quan se’n van recollir 51.408 kg.

Després que el novembre passat s’instal·lessin tres nous contenidors a la vila, en l’actualitat Castellar compta amb 13 contenidors ubicats a diversos carrers, on la ciutadania hi pot dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no utilitza. A aquests, cal afegir-ne un altre situat en un supermercat. Al material que recull, Humana hi dóna una segona vida, a partir de dues possibles destinacions: la major part s’envia a la planta de classificació de l’Ametlla del Vallès, des d’on el 59% de les peces es destina a la reutilització, el 35% a reciclatge, el 5% a valorització energètica i l’1% a tractament finalista (centre de tractament de residus). D’altra banda, la resta de material es ven a empreses de reciclatge.

La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi que fomenta el reciclatge entre la ciutadania i la conscienciació sostenible. A més, significa un estalvi en les despeses de recollida i tractament de residus urbans. La reutilització i el reciclatge contribueixen a la protecció del medi ambient perquè redueixen els residus a tractar, protegeixen els recursos naturals i minimitzen la generació de gasos efecte hivernacle. En aquest sentit, cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO?, segons dades de la Comissió Europea. Per tant, les 64 totes recollides a Castellar l’any 2015 representen un estalvi de 202 tones de CO? a l’atmosfera.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social al territori més proper. A Catalunya, disposa de 1.450 contenidors que l’any passat van recollir 4.490 tones de tèxtil usat. A nivell global, a Espanya la Fundació va recollir 16.800 tones. Com a complement a la recollida selectiva de tèxtil, Humana compta amb programes de suport local als municipis on és present, ja sigui en col·laboració directa amb l’ajuntament o mitjançant entitats locals. A més, com a tasca d’impuls a la reutilització, la Fundació disposa de 37 establiments que promouen la segona vida de la roba. D’aquests, 15 estan ubicats a Barcelona.

A Castellar, l’entitat sense ànim de lucre assumeix la gestió del tèxtil usat al municipi des del 2007.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40