Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Nous contenidors Humana

S’instal·len tres nous punts de recollida de roba usada a Castellar del Vallès

Divendres 11 desembre de 2015

L’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha instal·lat recentment tres nous punts de recollida de roba usada a Castellar del Vallès.

Els nous contenidors especials s’han situat a l’avinguda Onze de setembre (davant de la plaça Mossèn Cinto Verdaguer), al carrer Països Baixos (davant de l’INS Puig de la Creu), i al carrer de Portugal, entre el passatge d’Àustria i el carrer d’Alemanya. Amb aquests tres nous contenidors, la vila compta ara amb un total de 13 contenidors de color verd on dipositar-hi roba, calçat, complements i tèxtil de llar que ja no s’utilitzen i als quals es pot donar una segona vida. Tots ells es troben instal·lats en llocs de fàcil accés, i dins de les àrees d’aportació voluntària.

Cal recordar que els que ja hi havia al municipi estan col·locats als carrer del País Valencià (davant del complex esportiu Puigverd), Prat de la Riba (davant de l’escola Sant Esteve), Barcelona (davant de la pl. Europa), Dr. Vergés (davant de la pl. del Forjador) i Ripollet (amb 2 contenidors situats davant del Centre d’Atenció Primària). A més, també n’hi ha d’ubicats a la pl. de Joan Coromines (al sector residencial de Can Carner), a la ronda de Tramuntana, a la Deixalleria municipal (on hi ha instal·lats dos contenidors) i al davant d’un supermercat de la població.

La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi que fomenta el reciclatge entre la ciutadania i la conscienciació sostenible. A més, significa un estalvi en les despeses de recollida i tractament de residus urbans. La reutilització i el reciclatge contribueixen a la protecció del medi ambient perquè redueixen els residus a tractar, protegeixen els recursos naturals i minimitzen la generació de gasos efecte hivernacle. L’any passat, a Castellar es van recollir 51.400 kg i enguany, des del gener fins al novembre, s’han recollit 59.076 kg. A Catalunya, Humana disposa de més de 1.300 contenidors gràcies als acords de col·laboració establerts amb uns 200 ajuntaments i 200 entitats i empreses privades. Al 2014 se n’hi van recollir 4.100 tones.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social al territori més proper. A Castellar, l’entitat sense ànim de lucre assumeix la gestió del tèxtil usat al municipi des del 1997 i, fa poc més d’un any, l’alcalde, Ignasi Giménez, i la directora general d’Humana, Elisabeth Molnar, van signar la renovació del conveni. Precisament, en virtut d’aquest acord, Humana va atendre recentment una petició provinent de l’àrea de Benestar Social per a lliurar roba de la llar (mantes, edredons, llençols...) per a un pis social situat al carrer de Catalunya.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40