Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El riu Ripoll.
El riu Ripoll.

L’Ajuntament emetrà un ban recomanant a la població que no s’acosti a les zones forestals que s’estan netejant

Dimarts 23 juny de 2015

L’Ajuntament de Castellar del Vallès emetrà en els propers dies un ban municipal amb l’objectiu de recomanar a la població que no s’apropi a les zones forestals del terme que s’estan netejant com a conseqüència de la ventada del passat 9 de desembre. En aquest sentit, es demana que no s’interfereixi en les tasques d’extracció de llenya que estan fent empreses especialitzades en diverses finques del municipi.

Així mateix, també es demanarà a la població que extremi les mesures de precaució a l’hora d’accedir al medi natural per tal de minimitzar situacions de risc. Des de la Regidoria de Manteniment, Sostenibilitat i Medi Natural es recorda que el bosc ha quedat en una situació de vulnerabilitat per la ventada i que hi continua havent molts peus inestables que poden caure de manera aïllada, especialment si fa vent o si plou, ja que el sòl s’estova.

Ban sobre l’ús dels espais fluvials

D’altra banda, l’Ajuntament també emetrà aquesta setmana un altre ban amb l’objectiu de garantir que la ciutadania respecti els espais fluvials del municipi, especialment l’Àrea d’Esplai de Les Arenes, l’entorn de Turell, el Torrent del Castelló i la font del Plàtan. El text es farà públic per cinquè any consecutiu en un període com és l’estiu, en què augmenta considerablement l’afluència de persones als entorns de rius i torrents, fet que, en alguns casos, comporta males pràctiques.

El ban recorda diverses normatives que s’han de complir a l’entorn dels espais fluvials, com ara la prohibició de dur a terme qualsevol activitat que pugui provocar contaminació o degradació de l’entorn del riu (per exemple, utilitzar sabons i detergents, o abandonar residus de qualsevol tipus).

També s’explicita en el ban la prohibició d’estacionar als vorals de la carretera envaint la calçada o a l’entrada dels camins, i de circular per camins de menys de 4 metres, per tal d’evitar l’accés motoritzat a l’entorn més immediat del riu.

Finalment, es recorda la prohibició d’encendre foc en àrees no equipades, o la prohibició de pescar sense llicència, vigent en tot el terme municipal de Castellar del Vallès.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40