Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La delegació castellarenca ha estat rebuda per l'alcalde d'Aiguafreda, Joan Vila
La delegació castellarenca ha estat rebuda per l'alcalde d'Aiguafreda, Joan Vila

Una delegació de l’Ajuntament visita la nova estació tèrmica de biomassa d’Aiguafreda

Divendres 20 març de 2015

Una delegació de l’Ajuntament de Castellar del Vallès ha visitat avui divendres, 20 de març, la nova estació tèrmica de biomassa d’Aiguafreda (Vallès Oriental). L’alcalde d’aquesta població, Joan Vila, ha mostrat les instal·lacions al regidor de l’Àrea de Territori, Aleix Canalís, acompanyat dels regidors Josep Carreras, Lluís Bacardit i Agustí Sampere, atenent així a una proposta de trobada realitzada pel grup municipal de CiU de Castellar.

L'estació tèrmica de biomassa d'Aiguafreda, que va ser inaugurada el passat 8 de març, proveeix escalfor i aigua calenta a sis edificis municipals (l'Ajuntament, la sala polivalent de Can Planta, els tres edificis de l'escola la Muntanya i els vestidors del pavelló municipal). També, està pensada perquè en un futur pugui proveir d'aigua calenta a d'altres instal·lacions municipals i, fins i tot, algunes llars particulars.

La delegació castellarenca ha pogut conèixer detalladament el funcionament de la planta, “que pot servir d’experiència per explorar la possibilitat d’ubicar futures instal·lacions de biomassa a la vila”, segons ha assenyalat el regidor de l’Àrea de Territori, Aleix Canalís.

La instal·lació d’Aiguafreda permetrà reduir en un 40 % la despesa energètica del municipi en gas i gasoil, així com unes 76 tones anuals d'emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera. El cost total ha estat d'uns 350.000 euros.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40