Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Les colles participants a la Rua van omplir de festa i disbauxa els carrers de Castellar.
Les colles participants a la Rua van omplir de festa i disbauxa els carrers de Castellar.

Un miler de persones repartides en tretze comparses van participar dissabte a la Rua de Carnaval de la vila

Dilluns 16 febrer de 2015
Programes| Carnaval 2015

Un miler de persones aproximadament van participar dissabte a la tarda a la Rua de Carnaval 2015 de Castellar del Vallès, que durant més de dues hores i mitja va recórrer els carrers de la vila.

Enguany van ser tretze (una més que l’any passat) les colles que van voler acompanyar el Rei del Carnaval al llarg del recorregut que va començar al carrer de Portugal i va acabar a l’Espai Tolrà. El tradicional discurs d’en Toltes Papallongues va precedir el lliurament de premis, de 300 euros cadascun, a les colles guanyadores del concurs de carrosses i comparses, que enguany van recaure en “El món sota el mar”, de l’escola Joan Blanquer, “La mar de guapos”, de l’escola Emili Carles-Tolrà, “El Sant Esteve més xocant”, de l’Escola Sant Esteve, “Els ninots de neu”, de l’Escola El Sol i La Lluna i les Zumberes de Castellar. Per a la concessió dels premis, el jurat va valorar l’animació, el maquillatge, la participació i la cohesió i coordinació del grup, entre d’altres aspectes.

A banda de les guardonades, durant la Rua es va poder veure desfilar les colles “’L’Escola del Revés”, de Vilabarrakes i Castellar Jove, “Mar i Cel”, de l’escola El Casal, “les minicraft molones”, “Els 120”, de l’Escola La Immaculada, “Els egipcis del Racó”, “Vola, vola”, de l’Escola Bonavista, “Les Kely” i “Les tres fantastibessones”.

Un cop finalitzat el lliurament de premis, la festa va continuar amb la truitada popular que cada any porta a terme Colònies i Esplai Xiribec amb els ous que es recullen durant la Rua. Enguany, la 28a edició, es van recollir 980 ous amb els quals es van poder repartir unes 700 racions de truita.

Els actes del dia van acabar amb la proposta de DJ’s del Revés, que van organitzar un ball a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

Molt públic a les festes a la plaça Calissó i al carrer Major

El cap de setmana carnavalesc es va iniciar divendres al matí, amb tres festes adreçades a uns 600 nens i nenes de les llars d’infants i de 1r cicle d’educació primària que es van celebrar a les places de Lluís Companys, d’El Mirador i de la Fàbrica Nova, amenitzades pel grup Bufanúvols.

Ja a la tarda, la plaça Calissó es va omplir de públic per assistir a una festa familiar que incloïa l’actuació de Bufanúvols i l’arribada del Rei Carnestoltes. L’acte va comptar amb un tast de botifarra d’ou gentilesa de cansaladers castellarencs Prat Torras, Cárnicas Merche, Carnisseria Casé i Àrea de Guissona, amb el pa cedit per la pastisseria Domènech.

D’altra banda, el carrer Major va inaugurar “El Gran Circ” a les 10 hores de dissabte, de la mà de Charlie Rivel, l’Amo del Circ, el Gran Mag i una trapezista russa. La proposta, que omplia també el carrer Colom i arribava fins a la plaça del Mercat, reproduïa diverses de les activitats que es poden trobar en qualsevol pista de circ. Així, hi havia foques amb el seu domador, un home bala o un il·lusionista, entre d’altres. L’ambientació també incloïa dibuixos d’animals com girafes, tigres i llegons, i un tren de cartró que transportava els animals del circ. D’altra banda, el carrer Colom acollia diverses figures estàtiques, com les que actuen a les Rambles de Barcelona. Al llarg del matí també hi va haver actuacions musicals a càrrec de l’orquestra del circ, formada per una vintena d’alumnes de l’escola Artcàdia.

Cal anomenar també el Ball de Disfresses que els Amics del Ball de Saló van organitzar diumenge 15 febrer a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, el mateix escenari on l’Associació Pas de Ball ha programat un ball especial de Carnestoltes amb el duet Camelot el proper dissabte, 21 de febrer, a les 22.30 h.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40