Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

D'esquerra a dreta, Ramon Casamada, Joan Puigdollers, Ignasi Giménez, i Salvador Esteve, en un moment de la visita.
D'esquerra a dreta, Ramon Casamada, Joan Puigdollers, Ignasi Giménez, i Salvador Esteve, en un moment de la visita.

El president de la Diputació, Salvador Esteve, visita Castellar per avaluar els danys ocasionats per la ventada del 9D

Divendres 13 febrer de 2015

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha visitat avui Castellar del Vallès per avaluar sobre el terreny els danys ocasionats per la ventada del passat 9 de desembre. L’alcalde de la vila, Ignasi Giménez, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori, Aleix Canalís, han acompanyat Esteve i altres diputats de l’administració a la zona de Can Casamada.

També han assistit a la visita la vicepresidenta primera de la Diputació, Mireia Solsona, el president delegat de l’Àrea d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació, Carles Russinyol, i el diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació, Joan Puigdollers. També hi han estat presents els regidors Josep Carreras i Agustí Sampere, i els propietaris de Can Casamada, Ramon i Jordi Casamada (aquest darrer també és president de l’ADF Castellar).

Durant la visita, el president de la Diputació ha afirmat “que estem avaluant i contrastant les sol·licituds d’ajuts realitzades pels ajuntaments i properament, abans d’acabar el mes, sabrem les quantitats que podrà rebre cada municipi afectat”. Esteve ha afegit que “la intenció és que abans d’acabar el mes de març els ajuntaments ja hagin cobrat aquestes ajudes”, que es destinaran bàsicament als danys produïts en sòl públic.

En aquest sentit, ha explicat que “s’ha pactat amb la Generalitat que aquesta administració dediqui esforços a les afectacions en sòl privat”, però no ha descartat que s’obri alguna línia d’ajudes a aquest col·lectiu si així s’acorda amb els ajuntaments.

Així mateix, Esteve també ha destacat que la Diputació crearà un fons destinat a eventualitats meteorològiques per tal que quan aquestes es produeixin no calgui realitzar el tràmit administratiu de modificació de pressupostos per crear línies d’ajut.

Per la seva banda, l’alcalde ha agraït la visita del president i diputats de la Diputació de Barcelona i ha celebrat “la celeritat de la Diputació per tal que aquestes ajudes es puguin percebre en un temps curt”. Giménez ha remarcat que si bé és fàcil quantificar els danys en sòl urbà, es fa més difícil avaluar “els danys en boscos, ja que l’estructura de la propietat és privada”.

L’alcalde ha dit que l’Ajuntament “està acompanyant, orientant i assessorant els privats per tal que es pugui procedir a retirar la biomassa acumulada” i ha defensat que aquests espais “també són patrimoni de tots els castellarencs i castellarenques”. Així mateix ha remarcat que “amb vistes a l’estiu caldrà habilitar conjuntament amb altres municipis un dispositiu especial ja que el risc d’incendis serà elevat”.

Cal recordar que l’Ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona ajuts per poder fer front als danys ocasionat pel temporal de vent que es va produir el 9 de desembre.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40