Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El rei del Carnaval, Toltes Papallongues, durant la Rua de 2014.
El rei del Carnaval, Toltes Papallongues, durant la Rua de 2014.

Diverses activitats commemoraran aquest cap de setmana la festivitat de Carnaval

Dimecres 11 febrer de 2015
Programes| Carnaval 2015

Castellar del Vallès celebrarà aquest cap de setmana el gruix de les activitats de Carnaval, amb propostes que tindran lloc a diferents espais del municipi entre divendres i diumenge.

Les activitats començaran divendres al matí, quan el Rei del Carnaval, acompanyat pel grup Bufanúvols, visitarà tres places del municipi, on passarà una bona estona amb els infants de les llars d’infants i de 1r cicle d’educació infantil. En total, uns 600 alumnes sortiran al carrer per conèixer el Rei del Carnaval, que a les 9.30 h serà a la plaça de Lluís Companys, a les 10.15 h a la plaça d’El Mirador i a les 11 hores a la plaça de la Fàbrica Nova.

El mateix divendres, però ja a la tarda, la plaça Calissó serà l’escenari de les activitats que culminaran amb l’arribada oficial del Rei del Carnaval a les 18 hores. Des de les 17.15 hores, el grup Bufanúvols farà ballar el públic amb les seves danses, mentre els cansaladers castellarencs Prat Torras, Cárnicas Merche, Carnisseria Casé i Àrea de Guissona oferiran un tast de botifarra d’ou, acompanyat de pa de la pastisseria Domènec.

El gruix de la programació habitual de Carnaval tindrà lloc dissabte, 14 de febrer, amb una jornada farcida d’activitats. Al matí, el carrer Major es convertirà en zona de vianants per encabir una proposta organitzada, per quart any consecutiu, pels comerciants i el veïnat del carrer.

En aquesta ocasió, l’activitat s’ha anomenat “El gran circ” i reproduirà diverses de les propostes que es poden trobar en qualsevol d’aquestes pistes. La inauguració del circ, prevista a les 10 hores, anirà a càrrec de quatre personatges, com són Charlie Rivel, l’Amo del Circ, el Gran Mag i una trapezista russa. També s’hi podran trobar personatges estàtics relacionats amb aquest món, com els que actuen a les Rambles de Barcelona, animals com foques, zebres, lleons, tigres, elefants i girafes, amb els seus domadors, l’home bala, etc. A més, una orquestra formada per una vintena d’alumnes de l’escola Artcàdia oferirà actuacions musicals.

La Rua, dissabte a les 17.30 h

A les 17 hores s’ha convocat la tradicional concentració de carrosses, comparses i xarangues que precedeix la Rua de Carnaval. Tothom que hi vulgui participar haurà d’acostar-se al carrer de Portugal, accedint-hi des de la plaça d’Europa pel carrer de Barcelona. La Rua, que s’iniciarà sobre les 17.30 hores, un cop hagi arribat el Rei del Carnaval, realitzarà el següent itinerari: carrers de Portugal, Lleida, Sant Esteve, Sant Pere d’Ullastre, passeig Tolrà, carrers General Boadella i Major, plaça de Cal Calissó, Passeig i carrers dels Pedrissos i Portugal.

Es preveu que la Rua finalitzi a les 19.30 hores al Recinte Firal de l’Espai Tolrà, on en Toltes Papallongues, Rei del Carnaval, farà un discurs i procedirà a dur a terme el lliurament de premis del concurs de colles als grups participants a la Rua. Després del veredicte, Colònies i Esplai Xiribec cuinarà una truitada popular amb els ous que haurà recollit entre el públic de la Rua.

El dia finalitzarà a les 20.00 hores amb una “Festa carnavalera” a càrrec de DJ’s del Revés que tindrà lloc a la Sala Blava de l’Espai Tolrà.

D’altra banda, els Amics del Ball de Saló han organitzat un Ball de Disfresses a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, una proposta que s’ha previst diumenge 15 de febrer a les 18 hores i que amenitzarà el grup Andreu Músics. Al mateix espai, l’Associació Pas de Ball ha programat un ball especial de Carnestoltes amb el duet Camelot la setmana següent, dissabte 21 de febrer, a les 22.30 h.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40