Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El grup Strombers serà un dels plats forts de la Festa Major 2014
El grup Strombers serà un dels plats forts de la Festa Major 2014

Castellar viurà una Festa Major de sis dies i 147 activitats

Dimarts 8 juliol de 2014

Els plats forts de la Festa Major seran les actuacions d’Strombers, Macedònia i la Principal de la Bisbal, entre d’altres

Castellar del Vallès tornarà a viure, com l’any passat, una Festa Major de molts dies, que tindrà lloc entre els actes previs a la Diada Nacional de Catalunya, el dia 10 de setembre, i la cloenda el dilluns, 15 de setembre, festivitat local.

El programa d’enguany inclourà 147 activitats, organitzades principalment per associacions o privats. Així, 83 entitats, col·lectius, establiments comercials o particulars s’enduen el pes de la programació de la Festa, amb un 83% del total de propostes, mentre que l’Ajuntament assumirà l’organització del 17% restant.

El plats forts de la Festa Major seran, entre d’altres, el concert d’Strombers, que tindrà lloc el dissabte 13 de setembre, a les 23 h, al Recinte Firal de l’Espai Tolrà. La formació de Cardona destaca pel seu caràcter festiu, amb un estil que barreja l'ska, els ritmes llatins, el reggae, el rock o el country. El seu so inconfusible l’ha convertit en una banda referent en les festes populars d’arreu de Catalunya, que enguany, amb motiu del seu desè aniversari, presenta el disc 10 anys de festa il·legal.

Prèviament, un altre dels atractius de la Festa Major serà el concert de Macedònia, que presentarà el seu disc Flors el dijous 11 de setembre, a les 20.30 h, a la plaça d’El Mirador. L’organització ha programat novament l’actuació de la formació liderada pel castellarenc Dani Coma, després que l’any passat s’hagués de suspendre el concert a causa de la pluja.

Seguint en l’apartat musical, un dels clàssics que repeteix presència a la Festa Major per desè any consecutiu és La Principal de la Bisbal. Sota la direcció de Francesc Cassú, la formació d’orquestra oferirà en aquesta edició un triple programa: el concert popular de Festa Major, el diumenge 14 de setembre, a les 18 h, al Recinte Firal de l’Espai Tolrà. A continuació, a les 19.30 h, la cobla interpretarà tres sardanes a la plaça de la Fàbrica Nova. I ja a la nit, a les 23 h, serà el moment de viure el Gran Ball de Festa Major, al mateix Recinte Firal de l’Espai Tolrà.

D’altra banda, la Invitació a la Festa Major obrirà oficialment les celebracions el  divendres 12 de setembre, amb una performance que combinarà un speed painting  (pintura ràpida sobre tela) de la mà de Show Factory i la celebració del 90è aniversari dels bastoners de la vila, sota la conducció de l’humorista televisiu Ramon.

Aquestes són quatre de les 27 propostes de música i espectacles que es podran veure durant els sis dies de Festa Major i en què no faltaran les activitats teatrals, el cinema, els balls i les exhibicions. Entre d’altres, cal destacar algunes propostes musicals d’estils molt diversos: l’Orquestra de Castellar (dimecres 10), Damià Olivella i The Soul Criminals, que presentaran el disc Origen (dijous 11); la música disco amb la 5a Trobada d’Amics dels 80 (divendres 12), la 1a batalla de bandes SonaSwing (dissabte 13) o les versions de The Police i Sting amb Acusting (diumenge 14).

Una altra proposta artística destacada serà el teatre cafè de l’Esbart Teatral, que oferirà diverses representacions de Les trompetes de la mort a la Sala de Butxaca de l’Ateneu.

Rècord d’activitats esportives: 37

En nombre d’activitats, les més nombroses seran les relatives a l’esport, que sumen un total de 37 ofertes organitzades majoritàriament per les entitats esportives, amb el suport de la Regidoria d’Esports: presentacions d’equips, exhibicions i altres propostes de fins a 13 modalitats esportives diferents. No hi faltaran les tradicionals activitats de participació popular, com són la 32a Cursa Popular, la 14a Patinada Popular, i la 6a Bicicletada de Festa Major.

Les propostes de cultura popular i tradicional també tindran el seu espai, amb un total de 17 activitats com la tabalada de fum i foc, els correfocs dels Diables i les Espurnes i la cercavila de gegants de l’Esbart Teatral, les havaneres amb Els Cremats, les ballades de bastons i gitanes, les sardanes de l’ASAC o els castellers. Els Capgirats, a banda d’actuar amb motiu de la Diada, també han organitzat per primer cop una cercavila castellera.

D’altra banda, també es duran a terme activitats folklòriques entre les que destaquen les actuacions de les Majorettes, el Coro Rociero Castellarenc i Amalia de Triana.

25 propostes per a infants i joves

A més, les 12 propostes adreçades als infants tindran la seva activitat principal dilluns dia 15 de setembre, amb la Jornada de la Infància que tradicionalment se celebra durant tot el dia a l’Espai Tolrà i la plaça de la Fàbrica Nova, amb diverses atraccions i bany d’escuma inclòs.

Les entitats juvenils del municipi també han organitzat, com cada any, un total de 13 de propostes entre les quals no faltaran el 9è Correlokals que sortirà de l’Era d’en Petasques, ni les propostes de Vilabarrakes, que inauguren el dijous 11 i tindran continuïtat durant tres nits més fins al 14 de setembre al costat de l’Skate Park. Una altra de les activitats més multitudinàries de la Festa Major, la Carrera de Trastos, organitzada per Els4banks, celebrarà l’11a edició el diumenge 14 de setembre.

Altres activitats

La Festa Major inclourà també enguany diverses exposicions i mercats (11), activitats gastronòmiques (7), i actes institucionals (2), com és la recepció institucional a les entitats de Castellar i la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

La Festa Major es clourà el dia 15 de setembre amb el tradicional Castell de Focs. Enguany, el pressupost que l’Ajuntament ha assignat al principal esdeveniment lúdic de la vila és manté en els 119.000 euros, el mateix import dels darrers dos anys. Cal recordar que des de l’any 2007 el pressupost de la Festa Major s’havia reduït en un 51%.

La Festa Major en xifres

ACTES

AJUNTAMENT

ENTITATS

PRIVATS

TOTAL

Música i espectacles

9

14

4

27

Activitats esportives

 

37

 

37

Altres propostes

2

8

11

21

Cultura popular i tradicional

7

10

 

17

Exposicions i mercats

3

5

3

11

Activitats infantils

2

6

4

12

Gastronomia

 

4

3

7

Activitats entitats juvenils

 

13

 

13

Actes institucionals

2

   

2

TOTAL

25

97

25

147

%

17,01

65,99

17,01

100,00

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40