Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de les obres del POMU al c. Balmes
Imatge de les obres del POMU al c. Balmes

Els treballs del Pla d’Obres de Millora Urbana s’inicien amb l’arranjament de 275 guals de vianants

Dimarts 25 març de 2014

Amb aquesta actuació, es calcula que el percentatge de guals arranjats arribarà al 84%

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha iniciat recentment els treballs d’arranjament d’un total de 275 guals de vianants ubicats en 51 carrers de la vila. L’actuació està inclosa dins el Pla d’Obres de Millora Urbana (POMU) i té per objectiu la millora de l’accessibilitat, “de manera que aquelles persones amb mobilitat reduïda o que portin cotxets puguin travessar sense dificultats per un pas de vianants”, segons assegura el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Aleix Canalís.

Els treballs, que es perllongaran fins a l’estiu, “consisteixen a rebaixar el pendent dels trams de voreres que queden entre els passos  de vianants”, afirma el regidor, que afegeix que “en els guals situats als extrems dels carrers s’aprofita a més per refer tot l’espai de la cantonada”.

Les obres van començar la setmana passada a diversos carrers de l’Eixample (com ara el carrer Balmes) i continuaran posteriorment per altres zones geogràfiques del municipi.

Segons assenyala la diagnosi del Pla de Mobilitat de Castellar del Vallès, la vila compta amb 1342 guals de vianants. Amb l’actuació que es farà en les properes setmanes, la Regidoria de Via Pública calcula que el percentatge de guals completament adaptats a persones amb mobilitat reduïda passarà del 63 al 84 per cent.

Més actuacions previstes

A partir del mes maig, aquests treballs es realitzaran de manera simultània amb dos altres paquets d’actuació del POMU: un de reparacions d’asfaltats i un altre de senyalització horitzontal de vials. En total es preveuen més d’un centenar d’actuacions disseminades per diversos carrers del nucli urbà i les urbanitzacions de Castellar.

Tot el conjunt d’obres anirà a càrrec de l’empresa Romero Gamero SAU (ROGASA) i suposarà una inversió de 465.000 euros. Aquest import es finança en un 50% a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat, en un 45% mitjançant la Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat de la Diputació de Barcelona, i en un 5% amb fons propis de l’Ajuntament.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40