Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El Servei Local de Català signa un acord amb l’associació Cal Gorina per promoure el Voluntariat per la Llengua

Dimarts 5 novembre de 2013

El Servei Local de Català de Castellar del Vallès ha signat recentment un acord de col·laboració amb l’associació Cal Gorina amb l’objectiu de promoure el programa Voluntariat per la llengua. D’aquesta manera, Cal Gorina se suma a les entitats que anteriorment han signat aquests acords, que suposen una aposta per la promoció i la difusió de la tasca de les parelles lingüístiques.

Amb la signatura d’aquest acord, l’Associació Cal Gorina, un espai de dinamització d’activitats que treballa entre d’altres camps el pensament crític, l’expressió artística, la igualtat o la promoció del consum responsable, pren el compromís d’informar i difondre entre els seus membres i associats el programa Voluntariat per la llengua. L’adhesió al Voluntariat per la llengua suposa un nou impuls a la labor de les persones que participen en el programa com a parelles lingüístiques, i exemplifica el suport cada cop més gran que està rebent per part de la població de Castellar del Vallès.

A la vila, el programa es va iniciar l’any 2004, i des de llavors s’han format unes 250 parelles lingüístiques en el total d’edicions anuals que es fan coincidint amb els cursos de català, és a dir, d’octubre a gener i de febrer a juny. A tot Catalunya, en els deu anys d’existència del programa, hi ha participat més de 60.000 parelles, més de 3.500 entitats i més de 15.500 establiments col·laboradors.

Cal destacar, a més, que l’any 2005 el Voluntariat per la llengua va ser reconegut per la Comissió Europea com una de les 50 millors pràctiques d’aprenentatge d’una llengua.

Aquest és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40