El Seminari d’escoles per la sostenibilitat va començar dilluns amb una sessió sobre alimentació saludable
Una vintena de centres escolars de Castellar del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall i Sentmenat van participar dilluns a la primera sessió del Seminari d’escoles per la sostenibilitat. Es tracta d’una nova iniciativa del Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII, adreçada tant a llars d’infants com a centres de primària i secundària, que té per objectiu esdevenir un espai de formació i d’intercanvi de recursos i experiències sobre aspectes relacionats amb la sostenibilitat.
La primera sessió va comptar amb l’assistència d’una quarantena de persones, entre mestres, professors i directius de centres escolars, tècnics municipals de Medi Ambient dels cinc municipis implicats, representants del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i membres del Servei Educatiu.
L’acte es va celebrar a la sala de plens de l’Antic Ajuntament, i es va dedicar a l’alimentació saludable. En aquest sentit, a la sessió hi van intervenir els cuiners Artur Martínez i Carles Calsina, del col·lectiu Cuina Vallès, que van parlar sobre el menjar sa i la millor manera de gaudir menjant, utilitzant productes bons, nets i justos.
El Seminari d’escoles per la sostenibilitat es reunirà tres vegades més aquest curs 2013-2014: el 27 de gener, el 31 de març i el 26 de maig. En aquestes properes sessions es tractaran els temes que sorgeixin d’un qüestionari que van omplir els assistents a la primera sessió, que podran ser relatius a mobilitat, entorn natural, eficiència energètica, aigua, horts escolars, reciclatge o contaminació, entre d’altres.
Totes les reunions pretenen posar en comú quines accions sostenibles porten a terme els centres sobre un tema concret. A partir d’aquí, els tècnics facilitaran recursos perquè les escoles puguin seguir treballant sobre aquest tema i, finalment, serà cada centre qui continuarà realitzant accions als seus equipaments.