Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la primera sessió del Seminari d'escoles per la sostenibilitat
Imatge de la primera sessió del Seminari d'escoles per la sostenibilitat

Engega un nova iniciativa per coordinar accions formatives sobre sostenibilitat als centres escolars de la comarca

Dimecres 23 octubre de 2013

El Seminari d’escoles per la sostenibilitat va començar dilluns amb una sessió sobre alimentació saludable

Una vintena de centres escolars de Castellar del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall  i Sentmenat van participar dilluns a la primera sessió del Seminari d’escoles per la sostenibilitat. Es tracta d’una nova iniciativa del Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII, adreçada tant a llars d’infants com a centres de primària i secundària, que té per objectiu esdevenir un espai de formació i d’intercanvi de recursos i experiències sobre aspectes relacionats amb la sostenibilitat.

La primera sessió va comptar amb l’assistència d’una quarantena de persones, entre mestres, professors i directius de centres escolars, tècnics municipals de Medi Ambient dels cinc municipis implicats, representants del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i membres del Servei Educatiu.

L’acte es va celebrar a la sala de plens de l’Antic Ajuntament, i es va dedicar a l’alimentació saludable. En aquest sentit, a la sessió hi van intervenir els cuiners Artur Martínez i Carles Calsina, del col·lectiu Cuina Vallès, que van parlar sobre el menjar sa i la millor manera de gaudir menjant, utilitzant productes bons, nets i justos.

El Seminari d’escoles per la sostenibilitat es reunirà tres vegades més aquest curs 2013-2014: el 27 de gener, el 31 de març i el 26 de maig. En aquestes properes sessions es tractaran els temes que sorgeixin d’un qüestionari que van omplir els assistents a la primera sessió, que podran ser relatius a mobilitat, entorn natural, eficiència energètica, aigua, horts escolars, reciclatge o contaminació, entre d’altres.

Totes les reunions pretenen posar en comú quines accions sostenibles porten a terme els centres sobre un tema concret. A partir d’aquí, els tècnics facilitaran recursos perquè les escoles puguin seguir treballant sobre aquest tema i, finalment, serà cada centre qui continuarà realitzant accions als seus equipaments.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40