Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la rampa que s'ha creat a partir de la construcció d'un muret
Imatge de la rampa que s'ha creat a partir de la construcció d'un muret

S’executen diverses actuacions de millora i senyalització al tram nord del camí del riu Ripoll

Dimarts 22 octubre de 2013

El camí del riu Ripoll ha estat objecte aquest mes d’octubre de diverses actuacions de millora i senyalització que s’han dut a terme amb l’objectiu principal de millorar-ne l’accessibilitat i condicionar-ne l’itinerari.

Els treballs s’han realitzat a partir dels ajuts per al finançament d'actuacions en els espais naturals protegits convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya.

Quatre de les nou actuacions realitzades s’han dut a terme a la zona situada entre les fonts del Romaní i l’Espígol i el gual del torrent del Castelló. Així, d’una banda, i amb l’objectiu d’evitar confusions, s’ha recol·locat una fita de senyalització i se n’ha canviat el contingut de les plaques. A més, en el recorregut s’han instal·lat tres noves fites.

En el mateix tram, s’han construït, a partir de pedres de la zona, diferents graons per aconseguir un pas més còmode en un punt de més de 50 cm. de desnivell, i s’ha fet una tercera actuació per millorar de la seguretat de pas en un tram de roqueter, picant-ne la pedra i fent una traça més marcada. Finalment, s’ha procedit a retirar un pi que obstruïa el pas pel camí.

Les altres cinc actuacions han tingut lloc en el tram del gual del torrent del Castelló fins al sender de les fonts del Carner i el Barceló. En aquest sector, s’han instal·lat una fita de Parc i tres banderoles de senyalització direccional. A més, s’ha construït un muret que permet crear una rampa suau i una estructura de pedra en sec per facilitar el pas i s’ha tractat la zona de contacte entre el sender de les fonts del Carner i el Barceló i la pista que va a Sant Llorenç Savall.

El cost total de totes aquestes actuacions, realitzades per les empreses Naturalea Conservació SL i Serviseny 10 SL, ha estat de 6.892,27 €. La Generalitat de Catalunya ha atorgat un ajut de 3.987,26 € per al seu finançament, i els 2.905,01 € restants han estat cofinançats per l’Ajuntament i el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40