Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del Ple, uns moments abans del seu inici
Imatge del Ple, uns moments abans del seu inici

Acords del Ple ordinari del 16 de juliol de 2013

Dimecres 17 juliol de 2013

Acta pendent d’aprovar

El consistori va aprovar l’acta del Ple corresponent a la sessió ordinària del 25 de juny de 2013, amb els vots favorables dels 19 regidors del PSC, CiU i PP i 2 vots en contra dels regidors de L’Altraveu.

Adhesió al Protocol d’execució per a les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya

El Ple va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament al Protocol d’execució de les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya. Es tracta d’un document signat per diferents organismes i institucions (Departament de Justícia de la Generalitat, Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Associació Catalana de Municipis i Comarques, diputacions catalanes, Federació de Municipis de Catalunya i consells dels col·legis d’advocats i procuradors) que té per objectiu coordinar l’acció d’aquestes institucions en l’execució de les diligències de llançament que disposen els jutjats. També pretén realitzar totes les actuacions que puguin ajudar i millorar la situació de les persones en situació de vulnerabilitat social pendents d’una diligència de llançament d’un procediment de desnonament, execució hipotecària o similar.

Amb l’adhesió a aquest protocol, l’Ajuntament es compromet, entre d’altres, a elaborar, a sol·licitud del jutjat que així ho requereixi, un informe d’avaluació sobre la possible situació de risc social i les mesures per evitar el llançament.

Tal com indica la comunicació d’adhesió al Protocol, amb l’acord aprovat ahir es va designar la persona responsable de les actuacions relacionades amb aquest tema, que serà la Cap del Departament de Benestar Social.

Modificació del Reglament del servei d’abastament d’aigua

El Ple també va aprovar inicialment la modificació del Reglament general del servei municipal d’abastament domiciliari d’aigua a Castellar del Vallès, que canvia el redactat del seu article 20, relatiu a la responsabilitat de l’entitat subministradora.

L’acord inicial esdevindria definitiu en cas que no es presentin reclamacions o suggeriments durant els 30 dies hàbils (a comptar des de l’endemà de la publicació de l’anunci al BOP i al tauler d’edictes municipals) en què estarà en període d’exposició pública.

La proposta va comptar amb els 19 vots a favor dels regidors del PSC, CiU i PP i les 2 abstencions dels regidors de L’Altraveu.

Moció per al suport a clubs i entitats esportives catalanes

Amb el mateix resultat en la votació (19 vots a favor de PSC, CiU i PP i 2 abstencions de L’Altraveu) es va aprovar la moció presentada pels grups municipals socialista i de Convergència i Unió en suport als clubs i les entitats esportives catalanes.

A la moció, que s’ha portat a l’aprovació del Ple després de les actuacions que la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social ha dut a terme en els darrers mesos a diferents federacions i clubs esportius catalans i que recull el posicionament de l’Ajuntament al costat de les entitats esportives de la vila, s’inclouen quatre acords: instar el govern central a la suspensió temporal de les actuacions inspectores a les entitats esportives per regularitzar i definir un marc jurídic que s’adapti a la seva realitat; instar la Departament d’Empresa i Treball a la creació d’una taula de treball per cercar fórmules per regular el voluntariat esportiu; instar el govern de la Generalitat a negociar amb el Govern de l’Estat una modificació en matèria de cotització i liquidació dels drets de la seguretat social en l’esport amateur i el voluntariat esportiu; i traslladar aquests acords al President de la Generalitat, al conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, a les entitats municipalistes (ACM i FMC), a la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

Moció pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El Ple va desestimar una moció presentada pels grups municipals de Convergència i Unió i L’Altraveu en què es proposava l’adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i la promoció d’aquesta adhesió entre els agents econòmics i socials i les entitats del municipi. El text no va prosperar ja que va comptar amb 15 vots en contra dels regidors del PSC i el PP i 6 vots favorables dels regidors de CiU i L’Altraveu.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40