Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Cartell de la Festa Major de Castellar del Vallès 2013
Cartell de la Festa Major de Castellar del Vallès 2013

Castellar viurà la Festa Major amb més actes de la seva història

Dimarts 9 juliol de 2013

El principal esdeveniment lúdic de la vila compta amb un programa d’acte que tindrà lloc durant una setmana, entre el 5 i l’11 de setembre

Castellar del Vallès viurà el proper mes de setembre la Festa Major amb més dies i activitats de la seva història. El principal esdeveniment lúdic de la vila s’iniciarà el dijous 5 de setembre i es prolongarà fins a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el dimecres 11 de setembre.

El programa inclou una xifra rècord de 160 activitats, organitzades principalment per associacions o privats. Així, prop de 70 entitats, col·lectius, establiments comercials o particulars s’enduen el pes de la programació de la Festa, amb un 84% del total de propostes, mentre que l’Ajuntament assumirà l’organització del 16% restant.

El plats forts seran la Invitació a la Festa Major, que obrirà oficialment la festa divendres, 6 de setembre, amb el grup castellarenc Macedònia, que també actuarà el diumenge 8 de setembre a la plaça d’El Mirador; també és destacable el concert de versions d’èxits internacionals que durà a terme el dissabte 7 de setembre l’orquestra Tràfic al recinte firal de l’Espai Tolrà; o la doble actuació de La Principal de La Bisbal, que repeteix presència a la Festa Major per novè any consecutiu amb el seu tradicional concert i  ball diumenge 8 de setembre.

Aquestes seran quatre de les 36 propostes de música i espectacles que es podran veure durant els set dies de Festa Major i en què no faltaran les activitats teatrals, el cinema, els balls i les exhibicions.

Entre d’altres, cal destacar algunes propostes musicals d’estils molt diversos: la música disco dels 80 amb la 4a Trobada d’Amics d’El Cali; el concert Plouen cançons de Broadway de les corals Musicorum i Xavier Torras al piano, en sessió doble; l’actuació del concert de la New Orleans Jazz organitzat per SonaSwing i Cal Calissó; la fusió llatina amb l’orquestra Clave Salsera de la mà de Castellar x Colòmbia; el pop-folk de Taylor For Penguins; la nit de Bossanova amb Vera Cruz Bossa Quartet; o el concert de la Barcelona Jazz Orquestra organitzat per SonaSwing.  

Activitats esportives i de cultura popular i tradicional

En nombre d’activitats, a continuació se situen les relatives a l’esport, que sumen un total de 32 ofertes organitzades majoritàriament per les entitats esportives, amb el suport de la Regidoria d’Esports: presentacions d’equips, exhibicions esportives i altres propostes de fins a 16 modalitats esportives diferents. No hi faltaran les tradicionals activitats de participació popular, com són la 31a Cursa Popular, la 13a Patinada Popular, i la 5a Bicicletada de Festa Major. Cal remarcar també que es durà a terme una exhibició d’esports adaptats organitzada per la Comissió d'Atenció a Persones amb Discapacitat.

Les propostes de cultura popular i tradicional també tindran el seu espai, amb activitats com la tabalada de fum i foc, els correfocs dels Diables i les Espurnes i la cercavila de gegants de l’Esbart Teatral, les havaneres amb el Grup Bergantí, les ballades de bastons i gitanes, les sardanes de l’ASAC o els castellers.

D’altra banda també es duran a terme activitats folklòriques entre les que destaquen les actuacions de les Majorettes, el Coro Rociero Castellarenc i Amàlia de Triana.

Propostes per a infants i joves

D’altra banda, les propostes adreçades als infants tindran la seva activitat principal dilluns dia 9 de setembre, amb la Jornada de la Infància que tradicionalment se celebra durant tot el dia a l’Espai Tolrà i la plaça de la Fàbrica Nova. En aquests espais es podrà gaudir d’un circuit d’aventura, de jocs inflables i d’arreu del món i altres activitats com el bany d’escuma, les exhibicions de bike trial i taekwondo, activitats de minitennis i bitlles, un taller de la nova colla castellera i un concert a càrrec de la Coral infantil EspaiArt.

A més, els més petits podran participar d’altres propostes, com ara un concert de Jaume Ibars a la plaça del Calissó, la tradicional pintada al carrer de Colònies i Esplai, teatre infantil amb la representació d’El Patufet a càrrec de La Xarxa, el teatre de carrer a càrrec del Grup Taca o la baralla d’aigua que proposen l’ADF i els Bombers Voluntaris.

Les entitats juvenils del municipi també han organitzat, com cada any, un seguit de propostes entre les quals no faltaran el Correlokals que sortirà de l’Era d’en Petasques, divendres 6 de setembre, ni les propostes musicals de Vilabarrakes, els dies 7 i 8 de setembre a l’Skate Park. Una altra de les activitats més multitudinàries de la Festa Major, la Carrera de Trastos, organitzada per Els4banks, compleix el seu desè aniversari i tindrà lloc el diumenge 8 de setembre.

El mateix dia, al vespre, es podrà gaudir d’una botifarrada popular organitzada per la Regidoria de Joventut que inclourà exhibició de grafits a càrrec de SANDE i exhibició de zumba. L’acte compta amb la col•laboració de FASOL, Les Zumberes de Castellar i Els 4Banks.

Actes institucionals

Tot i que el gruix dels actes de la Festa Major tindrà lloc entre el 6 i l’11 de setembre, el dia 5 ja tindrà lloc la recepció consistorial a les entitats del municipi, als Jardins del Palau Tolrà, que s’organitza per setè any consecutiu. L’acte inclourà la participació del grup Moments, i el lliurament de la Medalla de la Vila a Suport Castellar, entitat que des de fa pràcticament 15 anys atén persones amb malalties mentals i les seves famílies.

D’altra banda, també s’ha organitzat un acte en record de Manel Montlló, president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes traspassat recentment i que tindrà lloc el dissabte, 7 de setembre, al Casal Catalunya.

Com és habitual, l’11 de setembre es farà el tradicional acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya al carrer de les Roques, a partir de les 11 del matí, que enguany comptarà amb la participació de la violoncelista Laia Rocavert interpretant el Cant dels Segadors. A continuació es durà a terme una exhibició castellera amb els Castellers de Sabadell, que tindrà lloc a la plaça d’El Mirador. Aquesta actuació serà a més la presentació de la nova Colla Castellera de Castellar al municipi.

Activitats gastronòmiques i altres propostes diverses

La Festa Major inclourà enguany diverses activitats gastronòmiques com ara una Fira de Formatges i Cerveses Artesanals, que s’afegirà al Mercat de Productes de Proximitat que tindrà lloc a la plaça del Calissó, dissabte 7 de setembre al migdia.

Altres activitats comercials destacades seran la fira “La botiga al carrer” de Comerç Castellar, el Mercat d’Artesania i el Mercat d’Art que es donaran cita al carrer Sala Boadella el diumenge, 8 de setembre al vespre.

D’altra banda, l’increment d’activitats de la Festa Major es deu principalment a la implicació de diversos privats. Així, cal destacar que entre La Sala del Ser, el grup TACA i els bars de l’avinguda de Sant Esteve L’Enigma i Pop B’Art  faran possible fins a 40 activitats diverses, entre tallers de desenvolupament personal, activitats gastronòmiques, activitats infantils i espectacles varis.

La Festa Major es clourà el dia 11 de setembre amb el tradicional Castell de Focs. Enguany, el pressupost que l’Ajuntament ha assignat al principal esdeveniment lúdic de la vila és manté en els 119.000 euros, el mateix import de l’any anterior. Cal recordar que des de l’any 2007 el pressupost de la Festa Major s’havia reduït en un 51%.

Ral·li fotogràfic

D’altra banda, cal recordar que ja són obertes les inscripcions al 18è Ral·li fotogràfic Vila de Castellar, que començarà divendres 6 de setembre a les 20 hores i finalitzarà dimarts dia 11 a les 23 hores.

Les persones interessades a participar-hi poden formalitzar les inscripcions als establiments fotogràfics Image Solutions, Tenda de Fotos CM62, Fotos Vila, Visual i Fotoprix, indicant si participaran en la categoria d’adults o en la categoria infantil (infants nascuts a partir de l’any 2001).

El jurat concedirà tres premis per categoria al conjunt de les tres millors fotografies de les cinc que haurà de presentar cada participant, corresponents a tres actes diferents, que no podran ser manipulades per ordinador i que s’hauran de lliurar al punt d’inscripció abans del 19 de setembre. En la categoria d’adults, els premis seran de 275, 200 i 100 euros per als tres primers classificats, mentre que els tres guanyadors de la categoria infantil s’enduran una Tablet PC Leotec 9”. El lliurament de premis tindrà lloc divendres 4 d’octubre, a les 20.30 hores, al vestíbul de l’Auditori Municipal Miquel Pont.

La Festa Major en xifres

ACTES

AJUNTAMENT

ENTITATS

PRIVATS

TOTAL

Música i espectacles

8

13

15

36

Activitats esportives

2

29

1

32

Altres propostes

3

10

16

29

Cultura popular i tradicional

3

12

 

15

Exposicions i mercats

3

10

1

14

Activitats infantils

2

5

6

13

Gastronomia

2

4

5

11

Activitats entitats juvenils

 

7

 

7

Actes institucionals

3

 

 

3

TOTAL

26

90

44

160

%

16,25

56,25

27,5

100

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40