Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del Ple celebrat el 25 de juny de 2013
Imatge del Ple celebrat el 25 de juny de 2013

Acords del Ple ordinari del 25 de juny de 2013

Dimecres 26 juny de 2013

Presa de possessió de nous regidors

La sessió ordinària del Ple municipal es va iniciar amb la presa de possessió de dos regidors de L’Altraveu, Marc Serrà Arderius i Dani Sagrera Rius. Els nous edils substitueixen en el càrrec a Elisenda Alamany i Xavi Bella, que van presentar la seva renúncia en el plenari del passat mes de maig.

Aprovació ordinària del Compte General de l’exercici 2012

El consistori va aprovar el Compte General de l’Ajuntament de l’exercici 2012, així com la seva tramesa a la Sindicatura de Comptes. Aquest expedient reflecteix la situació econòmica, patrimonial i financera de l’Ajuntament. L’acord es va aprovar amb els 13 vots a favor dels regidors de l’equip de govern (PSC) i els vots en contra dels 4 regidors de CiU, dels 2 regidors de L’Altraveu i dels 2 regidors de PP.

Aprovació inicial de l’ordenança reguladora de la concessió dels ajuts a l’impost de plusvàlues

El Ple va aprovar inicialment per unanimitat l’ordenança reguladora de les bases per a la concessió d’ajuts econòmics a l’impost sobre l’increment de valors dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlues). Aquesta nova línia de subvenció s’adreçarà a persones afectades per desnonaments hipotecaris a les quals se’ls ha liquidat el tribut com a conseqüència de la condonació del deute hipotecari mitjançant la dació en pagament o qualsevol altre forma jurídica que comporti un procés d’execució hipotecària.

Els ajuts, que tindran una vigència indefinida, seran del 100% de la quota de l’impost sempre que es tracti de l’habitatge habitual i que la persona subjecta a pagament estigués empadronada a Castellar en la data en què es va produir el fet imposable.

La mesura està inclosa dins el Pla d’acció de suport a les persones afectades per desnonaments hipotecaris aprovat pel Ple de l’Ajuntament el passat mes de maig.

Conveni de cooperació amb els ajuntaments de Sentmenat i Sant Llorenç Savall per l’Oficina Local d’Habitatge

El consistori també va aprovar per unanimitat un conveni a subscriure amb els ajuntaments de Sentmenat i Sant Llorenç Savall amb l’objectiu de regular l’ús dels serveis de l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de Castellar del Vallès per part dels habitants de les dues poblacions veïnes. D’aquesta manera es formalitza la col·laboració que ja s’estava duent a terme entre els tres municipis en la gestió de diversos serveis de l’OLH com ara la informació i assessorament general sobre habitatge, la tramitació d’ajuts d’accés a l’habitatge i al pagament del lloguer o a les rehabilitacions d’edificis, entre d’altres.

Moció del grup municipal de L’Altraveu per a la modificació del Reglament del servei d’abastament d’aigua

El Ple va votar per separat els punts inclosos en una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu al voltant del servei de subministrament d’aigua de la vila. D’una banda, el consistori va aprovar per unanimitat que en la propera sessió plenària es modifiqui el Reglament general del servei d’abastament domiciliari d’aigua a Castellar del Vallès, en les condicions i formes que aquest reglament tenia abans de la darrera actualització el passat novembre de 2012. En aquest sentit, es va acordar revisar la definició de la xarxa d’abastament amb l’objectiu que la companyia subministradora hagi d’assumir el manteniment i les reparacions de les escomeses de la xarxa d’aigua en el tram que va de la clau de registre a la clau de pas o interna dels domicilis.

D’altra banda, es va desestimar la proposta presentada pel mateix grup de L’Altraveu en què es demanava la rebaixa immediata i amb caràcter retroactiu de la quota fixa del servei, per adequar-se a una pujada d’acord amb l’increment de l’IPC anual de l’any 2012. Aquest punt no va prosperar ja que va comptar amb els vots contraris dels 19 regidors del PSC, CiU i PP i els vots favorables dels 2 regidors de L’Altraveu.

Moció del grup municipal socialista sobre la situació actual dels joves a Catalunya

El consistori va aprovar una moció presentada pel grup socialista en què es dóna suport a la celebració d’un Ple monogràfic sobre la situació actual de la joventut al Parlament de Catalunya. L’acord inclou el compromís d’impuls des de l’Ajuntament de mesures contra l’atur juvenil que de manera transversal impliquin totes les àrees de l’Ajuntament i insta a les administracions a fomentar un canvi de model productiu.

A més, reclama al Govern de la Generalitat perquè posi en marxa un pla de xoc contra l’atur juvenil i que convoqui una taula de diàleg amb sindicats, associacions empresarials, sectors socials, forces polítiques i entitats municipalistes per pactar mesures per a la dinamització de l’economia i la reducció de l’atur juvenil. També es demana a la mateixa administració que garanteixi la suficiència de recursos econòmics i humans per fer front a totes les necessitats de formació, orientació i intermediació laboral de les persones aturades.

La proposta es va aprovar amb els 19 vots favorables dels regidors de PSC, CiU i PP i les 2 abstencions dels regidors de l’Altraveu.

Moció del grup municipal de CiU sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Ajuntament de Castellar del Vallès

L’últim acord del Ple del mes de novembre era una moció sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Ajuntament de Castellar del Vallès presentada pel grup municipal de CiU. El text estableix que l’Ajuntament de Castellar del Vallès ingressarà els pagaments corresponents a l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) a l’Agència Tributària de Catalunya, tan bon punt aquest organisme manifesti que ja disposa de la capacitat tècnica i legal per gestionar aquests tributs.

El mateix acord també recull l’adhesió a una moció del Parlament de Catalunya aprovada el passat 9 de maig sobre la situació del món local i la seva capacitat de prestació de serveis, especialment en l’exigència de mesures de la millora de la capacitat de finançament dels Ajuntaments. Alhora, s’insta al Govern de la Generalitat a treballar de manera coordinada amb les associacions municipalistes de Catalunya per a la creació d’un organisme de la Generalitat que recapti, liquidi i inspeccioni tots els impostos pagats a Catalunya.

Aquesta moció va prosperar amb 19 vots favorables dels regidors del PSC, CiU i L’Altraveu i els dos vots en contra dels regidors del PP.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40