Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Nits d'Estiu
Nits d'Estiu

Castellar del Vallès acollirà un centenar de propostes lúdiques i culturals entre el 22 de juny i l’1 de setembre

Dimarts 11 juny de 2013

La Regidoria de Cultura ha presentat avui dimarts, 11 de juny, la programació de les Nits d’Estiu de la vila, que aquest any englobaran un ventall ampli de propostes lúdiques i culturals organitzades per l’Ajuntament i diverses entitats i associacions, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Concerts, sardanes, projeccions de cinema, sessions de bachata i roda cubana, balls, fires comercials i diverses revetlles de veïnats, entre d’altres, són les propostes que tindran lloc en diferents espais del municipi del 22 de juny a l’1 de setembre.

“Entre aquestes dates, la vila s’omplirà d’activitat durant 35 jornades estiuenques i més d’un centenar d’activitats”, segons explica la regidora de Cultura i Lleure Pepa Martínez, qui ha destacat la implicació de diverses entitats i col·lectius en la seva organització.

El tret de sortida serà el dissabte 22 de juny amb el primer dels vuit concerts de cap de setmana programats en el marc de les Nits d’Estiu. La primera proposta musical serà un concert a càrrec de Juan Manuel Galeas i el seu flamenc fusió de “Casa Pavón”, en què es retrà homenatge al músic castellarenc Ricard Parera, desaparegut el passat mes de maig. L’acte tindrà lloc a les 21.30 hores als Jardins del Palau Tolrà.

Concerts “mediàtics” amb Andreu Rifé, Joan Dausà i The Mamzelles

El mateix escenari acollirà quatre muntatges musicals més, tots ells a les 21.30 hores, “amb presència destacada de diverses propostes mediàtiques”, segons ha assenyalat Martínez. Així, divendres 28 de juny, l’actor i músic Joan Dausà, acompanyat pel seu grup Els Tipus d’Interès, presentarà a Castellar la gira Jo mai mai. Divendres 12 de juliol serà el torn de L’Orfeó de Sabadell, mentre que The Mamzelles actuaran l’endemà, dissabte 13 de juliol. El trio femení que va protagonitzar la  campanya publicitària sobre la separació de residus “On vas, envàs?” presentarà l’àlbum Que se desnude otra. Finalment la formació de Rhythm & Blues La Ruta tancarà els concerts als Jardins del Palau Tolrà divendres 19 de juliol.

Un altre dels escenaris musicals de les Nits d’Estiu 2013 serà la plaça d’El Mirador, que divendres 5 de juliol, a les 21.30 hores, acollirà el concert de pop rock per a banda i cor De sol a sol, una proposta d’Espaiart que anirà a càrrec de les corals Musicorum i El Cor de la Nit. També hi actuarà Andreu Rifé, que hi presentarà la seva gira Ping Pong dissabte 6 de juliol, a les 21.30 hores. Rifé és l’intèrpret de “Fil de llum”,  tema principal de la 2a temporada de la sèrie de TV3 Polseres Vermelles, en la qual també apareix com a actor.

Els concerts estiuencs finalitzaran dissabte 20 de juliol amb Un passeig amb Alan Menken, una nova proposta d’Espaiart, a càrrec d’Orquest:Art, Simfònica Contemporània, que en aquesta ocasió tindrà lloc a l’Auditori Municipal Miquel Pont, a les 21.30 hores. Aquest és l’únic concert que requerirà pagament d’entrada: 10 euros per a l’entrada general i 7,5 euros per a joves i persones jubilades.

Nits d’Estiu Joves els dilluns, curs de bachata i roda cubana els dimarts, cinema els dimecres i els dijous i sardanes els dijous

A banda dels concerts que se celebren cada any als escenaris habituals, enguany s’afegeixen quatre actuacions musicals més que tindran lloc els dilluns de juliol a la terrassa d’El Mirador sota el nom “Nits d’Estiu Joves”. Així, dilluns 1 de juliol es podrà gaudir de la música del grup castellarenc XDiversion, mentre que dilluns 8 de juliol serà el torn d’Els Sulfitos. Les actuacions continuaran dilluns 15 de juliol amb el grup Cargolé, i finalitzaran amb la proposta del grup Humarea, dilluns 22 de juliol. Tots els concerts començaran a les 21 hores.

D’altra banda, les nits dels dimarts 2, 9, 16, 23 i 30 de juliol el grup de ball Lluna Plena oferirà un curs de bachata i roda cubana adreçat a totes aquelles persones que vulguin aprendre o perfeccionar aquests balls. Les sessions tindran lloc de 20.30 a 22.00 h a la plaça de Catalunya.

Els cinema protagonitzarà les nits de dimecres i dijous amb propostes, respectivament, del Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) i de Cal Gorina. La programació del CCCV inclou les projeccions dels films Searching for Sugar Man el 3 de juliol; The Sessions (Las sesiones) el 10 de juliol; Le prénom (El nombre) el 17 de juliol; i Django enchained (Django desencadenado) el 24 de juliol). Totes les pel·lícules es podran veure a les 21.30 hores, en versió original subtitulada, a l’Auditori Municipal Miquel Pont.  El preu de cada sessió serà de 3 euros per als socis del CCCV i L’Aula i de 5 euros per als no socis. A més, també es podrà adquirir un abonament per poder veure els quatre films a un preu de 6 euros per a socis del CCCV i L’Aula i 10 euros per a no socis.

Per la seva banda, Cal Gorina ha programat al pati de l’edifici del c. del Centre, 8 un cicle de cinema mut els dijous 11, 18 i 25 de juliol (22 hores), que anirà precedit de la projecció del film inclòs dins la programació d’El Documental del Mes Town of Runners, dijous 4 de juliol (21.45 hores). Entre les propostes mudes s’inclouen Carpinteros de obra (Stan Laurel i Oliver Hardy), Tiempos modernos (Charlot), El aprendiz de mago (Buster Keaton) i Amor en conserva (els germans Marx) dijous 11 de juliol, un monogràfic de Ramos de Castro dijous 18 de juliol i Charlot bombero (Charlot), Zas! A la Luna (Buster Keaton), Dos vecinos que se quieren (Harold Lloyd) i Suegro recalcitrante (Larry Semon) dijous 25 de juliol. Totes les projeccions seran gratuïtes a excepció de la corresponent a El Documental d’El Mes que té un preu de 3 euros.

Com és habitual, les Nits d’Estiu també destinaran un espai a les sardanes, que enguany es podran ballar els dijous 4, 11 i 18 de juliol, de la mà de les cobles Ciutat de Girona, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Marinada, respectivament. Totes les audicions, organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar (ASAC) tindran lloc a la plaça del Mercat a les 21.30 hores.

El programa de les Nits d’Estiu compta també amb vuit balls a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, a càrrec dels Amics del Ball de Saló i Pas de Ball,  els dies 22, 23, 29 i 30 de juny i 6, 7, 13 i 20 de juliol.

Altres activitats culturals i de promoció comercial

Les propostes es completen amb la tradicional recepció de la Flama del Canigó, divendres 23 de juny a les 18.30 hores a la plaça del Mercat, la presentació del llibre El senyor de Calders, de Sergi Pich, dijous 27 de juny a Cal Gorina, a les 19.30 hores, i un tastet d’Apel·les Mestres al Pati de Les 3 Moreres dimarts 2 de juliol, a les 21.30 hores.

A més, l’Esbart Teatral de Castellar ha organitzat una festa per al dia 29 de juny. Es tracta d’una proposta que tindrà lloc, principalment, a la plaça d’El Mirador, a partir de les 16 hores i fins a la matinada, i que inclourà un cercavila, actuacions de Tucantandrums i Van de Vinatxo, un correfoc i un sopar popular, entre d’altres activitats.

El comerç també tindrà el seu espai en les Nits d’Estiu d’enguany. D’una banda, amb l’Avinguda Shopping Night, una iniciativa en què més d’una vintena de comerços mantindran les seves portes obertes fins a la mitjanit divendres 28 de juny. De l’altra, la fira Comerç a la Fresca i el mercat Del Parc a Taula, que se celebraran dissabte 6 de juliol a la plaça Major de 18 a 00 hores. Aquell mateix dia, Cal Gorina tornarà a organitzar, de 19 a 00 hores, la Festa del Solstici al carrer del Centre, que inclourà fira d’artesaniai altres activitats.

Destaquen també les propostes de tancament del IV Stage de Teatre Musical organitzat per Espaiart, que inclouen una conferència sobre la història visual del teatre musical, dissabte 6 de juliol a la Sala d’Actes d’El Mirador (19 hores) i la representació del treball final de l’Stage, diumenge 14 de juliol (tarda) a la Sala de Petit Format de l’Ateneu.

Revetlles i festes majors

Finalment, l’Associació de Veïns de Can Carner ha preparat diverses propostes que tindran lloc del 22 al 24 de juny per celebrar la Festa de Sant Joan. També organitzen revetlles de Sant Joan l’entitat Vilabarrakes, a l’Skate Park, i l’Associació de veïns de Can Font i Ca n’Avellaneda, que a més celebra la seva Festa Major, juntament amb la Penya Arlequinada, els dies 30 de juny i del 12 al 14 de juliol. Així mateix, l’Agrupació de Veïns del Pla organitzarà diferents propostes per celebrar, entre el 26 i el 28 de juliol, la revetlla de Sant Jaume. Les Nits d’Estiu es clouran amb la Festa Major de Sant Feliu del Racó, que tindrà lloc del 29 d’agost a l’1 de setembre.

Nits d'estiu setmana jove 2013 (2) from Ajuntament del Vallès

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40