Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del Ple celebrat el 28 de maig de 2013
Imatge del Ple celebrat el 28 de maig de 2013

Acords del Ple del 28 de maig de 2013

Dimecres 29 maig de 2013

Acta pendent d’aprovar

El consistori va aprovar l’acta del Ple corresponent a la sessió ordinària del 30 d’abril de 2013, amb els vots favorables dels 19 regidors del PSC, CiU i PP i 2 vots en contra dels regidors de L’Altraveu.

Pla d’acció de suport als afectats pels desnonaments hipotecaris

El Ple va aprovar per unanimitat el Pla d’acció de suport als afectats pels desnonaments hipotecaris. La iniciativa té com a objectiu principal garantir el dret a l’habitatge i reforçar les accions d’ajuda als/les ciutadans/es en situació de risc d’exclusió social com a conseqüència de l’endeutament hipotecari.  

A banda d’incloure les actuacions que ja es duen a terme des de fa temps, el text inclou una vintena d’accions noves que es divideixen en diferents blocs relacionats amb: benestar social, justícia i policia, les entitats bancàries, els tributs locals, la situació jurídica actual i la coordinació amb el govern de la Generalitat.

Moció per declarar el municipi zona lliure de “fracking”

El Ple va desestimar una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu en què es declara Castellar del Vallès com a terme municipal lliure de fractura hidràulica o “fracking”. Aquest és un mètode d’explotació que s’utilitza per a la investigació i l’extracció d’hidrocarburs no convencionals.  El text no va prosperar ja que va comptar amb 19 vots en contra dels regidors del PSC, CiU i PP i 2 vots favorables dels regidors de L’Altraveu.

Moció sobre el projecte de Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE)

El consistori va aprovar una moció presentada conjuntament pels grups municipals del PSC, CiU i L’Altraveu que manifesta el rebuig de l’Ajuntament a la reforma de la llei d’educació presentada pel govern de l’Estat. Segons assenyala el text, aquest projecte “pretén imposar un sistema educatiu recentralitzador i segregador que atempta contra el model d’escola catalana i posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat”.

En la moció també s’exigeix al Govern de l’Estat la retirada de la LOMCE i se sol·licita al President del Govern de l’Estat, Sr. Mariano Rajoy, el cessament del Ministre, Sr. Wert, ja que, segons s’afirma, “la seva proposta de LOMCE atempta contra el model de país i la cohesió social”.

Alhora, se sol·licita al Govern de la Generalitat i a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que, en cas de no retirar-se aquesta llei, s’interposin tots els recursos necessaris i es garanteixi un sistema educatiu just, equitatiu i respectuós amb l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Paral·lelament, s’insta al Govern de l’Estat i al Govern de la Generalitat a l’aturada de qualsevol mena de reducció dels recursos humans, infraestructurals, logístics o econòmics a l’educació per evitar la pèrdua de qualitat i de les condicions de treball.

Finalment, el text manifesta el suport a la comunitat educativa que “ha mostrat el rebuig a les ingerències de l’Estat vers el model d’escola catalana i d’immersió lingüística”, i s’adhereix a les mobilitzacions i iniciatives unitàries promogudes per Somescola i pel conjunt del teixit educatiu, social, polític i cultural d’arreu del país en l’impuls d’un gran acord a Catalunya contra aquesta reforma.

La moció es va aprovar amb 19 vots favorables dels regidors del PSC, CiU i L’Altraveu i els 2 vots en contra dels regidors del PP.

Donar compte de la renúncia dels representants de L’Altraveu

Els dos membres del grup municipal de L’Altraveu, Elisenda Alamany i Xavier Bella, van renunciar ahir a l’acta de regidors, donant compliment així al compromís que els càrrecs electes d’aquest partit seran rotatius cada dos anys. Ambdós van pronunciar unes paraules de comiat. Els dos edils seran substituïts per Marc Serrà i Dani Sagrera, que prendran possessió del càrrec en el Ple ordinari del proper mes de juny.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40