Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Jaume Ibars va actuar durant l'11a Festa del Riu
Jaume Ibars va actuar durant l'11a Festa del Riu

L’11a edició de la Festa del Riu aplega unes 70 persones a l’Àrea d’Esplai de Les Arenes

Dilluns 27 maig de 2013

Unes 70 persones van participar aquest dissabte, 25 de maig, de les activitats organitzades amb motiu de la 11a edició de la Festa del Riu, que es va celebrar a l’Àrea d’Esplai de Les Arenes durant tot el matí.

El bon temps va permetre que els infants gaudissin, en primer lloc, dels diversos tallers programats i, a continuació, de l’espectacle Que comenci la festa! de Jaume Ibars. En total, es van dur a terme tres tallers: d’una banda, un que consistia en l’elaboració d’una bossa de regal a partir d’un bric reutilitzat de cartró. També es va fer servir material reutilitzat per confeccionar una visera decorada i, en tercer lloc, es va realitzar un taller que tenia per objectiu identificar i conèixer els macroinvertebrats presents en el tram del riu Ripoll proper a l’Àrea d’Esplai.

Cap al migdia va començar l’espectacle de l’animador infantil Jaume Ibars, que va fer cantar i ballar cançons i danses populars i de collita pròpia als assistents a la Festa.

Finalment, la Festa del Riu es va tancar amb el lliurament de diplomes a la majoria dels 12 grups que han participat al Projecte Rius durant les darreres inspeccions de tardor i primavera: set centres escolars (La Immaculada, Bonavista, Emili Carles-Tolrà, Sant Esteve, Mestre Pla, Joan Blanquer i El Sol i La Lluna) i cinc entitats i grups col·laboradors (CEC –Esplai Sarganta-, Serna, Castellar Sostenible, Associació de Veïns de Les Arenes i TEB Castellar). En total, han estat prop de 350 les persones que han pres part d’aquesta iniciativa, inspeccionant un tram de riu i observant-ne les característiques hidromorfològiques, i la qualitat fisicoquímica i biològica.

La Festa del Riu, que cada any organitzen l’Ajuntament de la vila i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Hàbitats i Sorea, pretén acostar el riu a la ciutadania amb les inspeccions dels diferents trams de riu que es porten a terme al municipi des de la primavera del 2002.

Enguany, la Festa del Riu va ser possible gràcies a l’esforç realitzat els últims dies per part de la Colla del Parc de la Diputació de Barcelona i els concessionaris de l’equipament, que van arranjar els desperfectes causats per un acte vandàlic la setmana passada.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40