Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge dels desfibril·ladors que s'instal·laran a Castellar del Vallès
Imatge dels desfibril·ladors que s'instal·laran a Castellar del Vallès

L’Auditori Municipal acollirà el dia 3 de juny la conferència “Castellar del Vallès, municipi cardioprotegit”

Dilluns 27 maig de 2013

L’Auditori Municipal Miquel Pont de Castellar del Vallès acollirà el proper dilluns, 3 de juny, a les 18.00 h, una conferència sobre el desplegament de xarxes de desfibril·ladors a espais públics del municipi. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Associació de Veïns El Racó, amb seu al carrer de la Carena, 6 (Ermita).

Els diferents ponents, de primera línia en el camp de la cardioprotecció, donaran el seu punt de vista i exposaran les seves experiències sobre el tema.

Els ponents seran:

  • Dr. Ramon Brugada (Fundació Brugada)
  • Sr. Vicente Bermúdez (CEO d’Espais Cardioprotegits Catalunya)

També hi assistiran:

  • Josep Maria Dalmau i Marta Marta (president i vicepresidenta de l’Associació de Veïns El Racó)
  • Ignasi Giménez (Alcalde)
  • Glòria Massagué (Tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a les Persones)
  • Aleix Canalís (Tinent d'alcalde de l'Àrea de Territori)
  • Frederic Salas (Regidor de Governació de l’Ajuntament d’Alella)
  • Anna Amela (Regidora de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alella)

Espais Cardioprotegits Catalunya

Espais Cardioprotegits Catalunya es dedica a la creació d’espais cardioprotegits per a la societat. Els seus serveis compten amb el suport d’una de les principals multinacionals del sector, la nord-americana Cardiac Science, que acumula una llarga experiència i cultura en l’àmbit de la cardioprotecció.

L’empresa no només s’ocupa de les instal·lacions dels desfibril·ladors, sinó que presta tots els serveis necessaris per al bon funcionament del sistema, des de la formació de les persones encarregades d’actuar en cas de necessitat, fins a les revisions dels aparells i la substitució de components.

Fundació Brugada

Els cardiòlegs de la família Brugada han dedicat les seves vides a l’estudi de les malalties del cor i la mort sobtada.  Les recerques fetes els van portar a descriure la Síndrome de Brugada  i a crear, el 1999, la Fundació Brugada.

La Síndrome de Brugada és una arítmia hereditària que provoca que els ventricles, les càmeres inferiors del cor, bateguin tan ràpid que la sang no pot circular de manera eficient pel cos. Quan això passa, és l’anomenada fibril·lació ventricular, la persona perd el coneixement i pot morir en pocs minuts si el cor no torna a funcionar al seu ritme normal. És una malaltia que acostuma a afectar a les persones a la tercera dècada de la seva vida però que en realitat s’ha descrit en pacients de totes les edats.

La Fundació Brugada té com a missió promoure la recerca, formació i cura compassiva a les malalties del cor, particularment en aquelles que causen arítmies i mort sobtada.

Entre les seves activitats cal destacar la col·laboració amb diferents entitats i administracions locals oferint assessorament en el programes de desplegament de xarxes de desfibril·ladors per a ús públic.

Ramón Brugada es va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va treballar de metge de capçalera fins que va marxar cap als Estats Units. S’especialitzà en medicina interna a la Universitat d’Emory a Atlanta i en Cardiologia al Baylor College of Medicine, Houston, Texas. Es va quedar com a professor a Baylor fins que va ser contractat com a Director del Centre de Genètica Cardiovascular del Masonica Medical Research Laboratory. Més tard es va incorporar al Montreal Heart Institute a la Universitat de Montreal com a cardiòleg i director del Centre Clínic de Genètica Cardiovascular, compaginant el seu treball clínic amb la investigació en la genètica de la mort sobtada. Va decidir tornar a casa per liderar el projecte de la nova facultat de medicina de Girona com a degà. També es va incorporar a l’hospital Josep Trueta com a cardiòleg i a l’institut d’investigació biomèdica de Girona IDIBGI, com a director del centre d’investigació cardiovascular UdG-IDIBGI. Ha publicat més de 150 articles científics a revistes especialitzades i ha participat en centenars de congressos científics a tot el món. És membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

L’adreça de l’Auditori és: Pl. del Mercat, s/n de Castellar del Vallès (T. 937 144 040)

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40