Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior
Imatge d'una sessió plenària anterior

Acords del Ple del 30 d’abril de 2013

Dijous 2 maig de 2013

Aprovació de l’acta del Ple del 21 de març de 2013

L’acta corresponent a la sessió ordinària del Ple del dia 21 de març es va aprovar amb els 18 vots favorables dels regidors de PSC, CiU i PP i els 2 vots en contra dels regidors de L’Altraveu. El regidor de CiU, Agustí Sampere, es va afegir a la sessió a partir del quart punt de l’ordre del dia.

Constitució de garantia hipotecària

El Ple de l’Ajuntament va acordar constituir una hipoteca immobiliària unilateral sobre una parcel•la industrial de titularitat municipal situada al polígon industrial de Can Bages. L’objectiu d’aquesta operació és garantir el pagament de l’ajornament i fraccionament d’un deute de 154.481,77 € més recàrrecs, interessos i costes contret per la Fundació Obra Social Benèfica de Castellar del Vallès amb la Tresoreria General de la Seguretat Social. L’acord es va prendre amb els 16 vots a favor dels regidors de PSC i CiU, 2 abstencions dels regidors de L’Altraveu i 2 vots en contra dels regidors del Partit Popular.

Modificació del reglament de l’aparcament subterrani de la plaça Major

El consistori també va aprovar inicialment, per unanimitat, la modificació del reglament de l’aparcament subterrani de la plaça Major. La modificació de la normativa preveu que la instal·lació pugui adoptar qualsevol de les formes de gestió previstes per la llei, incloent l’actual que és la de concessió. Així mateix, el nou redactat incorpora millores en la prestació del servei als usuaris.

Modificació  de l’ordenança de circulació de vianants i vehicles

La sessió plenària també va aprovar inicialment per unanimitat la modificació de l’Ordenança reguladora de circulació de vianants i vehicles a Castellar del Vallès. El nou text, que serà exposat al públic durant un període de 30 dies per a la presentació de reclamacions o suggeriments, modifica i amplia diversos aspectes amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat viària per a vianants i conductors.

El nou redactat inclou aspectes relacionats amb el règim de senyals de trànsit, l’atenció a les persones amb mobilitat reduïda que utilitzen vehicles o la circulació per les vies urbanes dels vehicles que transportin mercaderies, i el transport de mercaderies perilloses. Així mateix, també es posa un èmfasi especial en aspectes vinculats a l’estacionament: des de la definició del concepte “parada” d’un vehicle i  l’especificació dels casos de prohibició de parada i d’estacionament, a diverses disposicions sobre les àrees de càrrega i descàrrega, les ocupacions de la via pública de vehicles abandonats o la retirada i immobilització de vehicles.

Modificació de l’ordenança de tinença d’animals

El consistori va aprovar inicialment per unanimitat la modificació de l’ordenança de tinença d’animals en el sentit de prohibir l’ús d’animals salvatges en circs o la seva exhibició. D’aquesta manera es dóna compliment a la moció aprovada pel Ple del passat mes de març, en què el consistori recollia el compromís de no permetre aquest tipus d’espectacles a la vila. També es va acordar eliminar l’adjectiu “domèstics” del títol de la normativa, de manera que ara es denomina “Ordenança reguladora de la tinença d’animals”.

El text serà exposat al públic durant un període de 30 dies, termini durant el qual es podran presentar reclamacions o suggeriments.

Modificació núm. 1/2013 de la plantilla de personal al servei de l’Ajuntament

El consistori va aprovar per unanimitat la modificació 1/2013 de la plantilla del personal de l’Ajuntament, que respon a motius legals, organitzatius i pressupostaris. Concretament, i pel que fa al personal laboral, es va acordar amortitzar una plaça de personal d’oficis, assimilat al grup C2, que correspon al lloc de treball d’un monitor del Taller del Metall. En relació al personal funcionari, l’acord inclou l’amortització del lloc de treball de sergent de la Policia Local i la creació del lloc de treball de Sotsinspector de la Policia Local.

Subvenció pel sosteniment de l’Escola de Música curs 2011-2012

El consistori va ratificar per unanimitat un decret de l’alcaldia del passat 15 d’abril de 2013, segons el qual s’accepta la subvenció de 38.640 euros atorgada pel Departament d’Educació de la Generalitat per al finançament de l’Escola de Música municipal pel curs 2011-2012. Aquest import equival a una ràtio de subvenció de 230 euros per alumne.

Sol·licitud d’incorporació de l’Ajuntament al Consorci de Comunicació Local

El consistori va aprovar, també per unanimitat, la sol·licitud d’incorporació de l’Ajuntament de Castellar del Vallès al Consorci de Comunicació Local. Aquest ens està format per la Diputació de Barcelona, la mancomunitat de municipis de l’Àrea Metropolitana i uns 140 ajuntaments d’arreu de Catalunya. El seu objectiu és la promoció i el foment de la comunicació local, i en l’actualitat presta diversos serveis a través de La Xarxa, una plataforma de continguts multimèdia adreçats al conjunt de municipis.

L’acord, que es va prendre per unanimitat de tots els grups municipals, també incloïa l’acceptació dels estatuts del mateix consorci, la formalització del conveni d’adhesió i la designació com a representant de l’Ajuntament al Consell General del consorci al regidor de Comunicació, Pepe González.

Medalla de la Vila a Suport Castellar

També es va aprovar per unanimitat l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’associació Suport Castellar, en reconeixement a la tasca de l’entitat en la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per malalties mentals i la sensibilització de la població en aquesta problemàtica. El lliurament d’aquest guardó, que es farà efectiu el proper mes de setembre, s’ha acordat a proposta de la Comissió Municipal d’Honors i Distincions.

Obertura de comptes i/o dipòsits a Triodos Bank

Com a assumpte sobrevingut, el consistori va aprovar per unanimitat l’obertura de comptes i dipòsits amb Triodos Bank. Aquesta és una entitat financera amb compromís ètic creada el 1980 a Holanda i que el 2006 va obrir la seva primera delegació a l’Estat.

Triodos Bank finança empreses, entitats i projectes que aporten un valor afegit en el camp social, ambiental i  cultural. Els seus objectius són contribuir a una societat que fomenti la qualitat de vida i se centri en la dignitat humana; facilitar a persones, empreses i organitzacions un ús responsable del diner i fonamentar amb això un desenvolupament sostenible; i proporcionar al seus clients uns productes financers sostenibles i un servei de qualitat.

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament obrirà comptes o dipòsit amb banca ètica.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40