Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la pl. d'El Mirador durant la Diada de Sant Jordi
Imatge de la pl. d'El Mirador durant la Diada de Sant Jordi

Llibres, roses, activitats i participació ciutadana, balanç de la Diada de Sant Jordi

Dimecres 24 abril de 2013

Les activitats de la Diada de Sant Jordi, amb la tradicional Fira del Llibre al capdavant, van fer sortir al carrer bona part de castellarencs i castellarenques al llarg del dimarts, 23 d’abril.

Una vintena de parades de llibreters, floristes i entitats diverses es van instal·lar durant tot el dia a la plaça d’El Mirador, que va ser l’escenari principal de la Diada. A banda dels paradistes, la plaça també va acollir activitats diverses com intercanvi de llibres, venda de manualitats, i tallers de roses reciclades i punts de llibre.

També hi van ser presents els autors castellarencs Gisela Pou, Joan Mundet, Josefina Llauradó, Francesc Lorente i Miquel Desclot que, ja a la tarda, van signar exemplars dels seus llibres a totes les persones interessades.

A banda de la plaça d’El Mirador, el carrer Sala Boadella, la Biblioteca Municipal Antoni Tort, la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, i la plaça d’El Mercat també van ser escenari d’activitats lúdiques i culturals durant la diada de Sant Jordi. Així, la Biblioteca va instal•lar al carrer Sala Boadella una fira de revistes, amb més de 700 exemplars, mentre que la Ludoteca va oferir al mateix carrer un servei d’intercanvi de llibres i contes infantils. A la Ludoteca també es va instal·lar un macrocircuit d’Scalextric, a càrrec d’ARDSLOT, mentre que la Biblioteca va acollir la presentació del DVD Taaling, taaling... contes tradicionals mandingues, editat per l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària, que anirà a càrrec de Lamine Souane.

Com a novetat d’enguany, es va dur a terme un itinerari guiat pels edificis del tombant del segle XX, durant el qual es podrà gaudir de les cases modernistes i els grans edificis promoguts per la vídua Tolrà. Les sardanes tampoc van faltar en l’edició de 2013 de la Diada de Sant Jordi, de la mà de la Cobla Vila d’Olesa. A més, durant tot el dia, els establiments del Mercat Municipal van obsequiar amb una rosa els clients que compraven productes per un valor mínim de 6 euros.

Jocs Florals de l’Escola d’Adults

També cal destacar els tradicionals Jocs Florals que cada any organitza l’Escola d’Adults amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, que enguany van aplegar unes 170 persones a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i la regidora d’Educació, M. Antònia Puig, la directora del centre, Antònia Pérez, i l’escriptora Gisela Pou. A més, l’acte va ser amenitzat pels alumnes de l’Escola Municipal de Música Torre Balada. Els guanyadors dels primers premis van ser Miquel Porras en la categoria de prosa i Josep Dorsé en poesia.

Podeu consultar l'àlbum de fotos de la Diada de Sant Jordi a l'enllaç que apareix a la part superior de la pàgina.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40