Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Sant Jordi 2013
Sant Jordi 2013

La plaça d’El Mirador serà dimarts, 23 d’abril, el principal escenari de les activitats de Sant Jordi a Castellar del Vallès

Dimecres 17 abril de 2013
Programes| Sant Jordi 2013

La plaça d’El Mirador serà el proper dimarts, 23 d’abril, el principal escenari de les activitats que tindran lloc a Castellar del Vallès amb motiu de la Diada de Sant Jordi i que tenen com a principal atractiu la tradicional Fira del Llibre.

Enguany seran més d’una vintena les parades que s’instal·laran a Castellar amb motiu d’aquesta Fira, organitzada enguany per Comerç Castellar, que obrirà al públic a les 10 hores i tancarà a les 20 hores. Així, hi seran presents, com és habitual, les llibreries Nobel i Vallès, i també es podran trobar altres establiments com els de la papereria Punt i Coma, les floristeries Duran i Joaquina Bautista, i el Garden Dicoma.

El llistat de paradistes el completen Les Mans massatges i estètica, Nualart Artesania, Stop Joguines, El trio lalalà, una parada de llibres antics i actuals, el TEB Castellar, Via Solidària-Càritas, les puntaires de l’Escola Nocturna, Suport Castellar, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Arxiu d’Història de Castellar, Brots Cultura, el projecte solidari Bombay to Barcelona, un grup d’estudiants de francès de 2n d’ESO, l’Associació Nacional d’Interiorisme Adaptat i Castellar per la independència.

Activitats a la plaça d’El Mirador

A banda de la ubicació de les parades, la plaça serà també escenari d’activitats diverses organitzades per l’Ajuntament de Castellar que tindran lloc durant tot el dia. Així, en l’horari d’obertura de la Fira, es podrà gaudir d’una exposició de les novetats literàries d’autors castellarencs, extretes del fons de la Biblioteca Municipal Antoni Tort, i hi haurà un espai d’intercanvi de llibres. En aquest sentit, qui utilitzi el servei rebrà un clauer com a obsequi. A més, de 10 a 15 hores, els alumnes de la UEC, amb la col·laboració de l’INS Castellar i l’INS Puig de la Creu, vendran diverses manualitats.

Ja a la tarda, de 17 a 19 hores, la ciutadania tindrà ocasió de participar d’un taller de roses reciclades i punts de llibre, mentre que a les 17.30 hores s’habilitarà un espai perquè els autors castellarencs Josefina Llauradó, Francesc Lorente, Joan Mundet i Gisela Pou signin els seus llibres a totes les persones interessades.

Activitats en d’altres espais

A banda de la plaça d’El Mirador, el carrer Sala Boadella, la Biblioteca Municipal Antoni Tort, la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, i la plaça d’El Mercat també acolliran activitats lúdiques i culturals durant la diada de Sant Jordi.

Així, la Biblioteca instal·larà al carrer Sala Boadella, de 10 a 13 h i de 16 a 20 hores, una fira de revistes. Les persones que ho vulguin podran escollir cinc publicacions i endur-se-les, de forma gratuïta, sense haver-les de tornar. Cal tenir en compte que en tots els casos es tractarà de números antics.

Per la seva banda, la Ludoteca oferirà al mateix carrer un servei d’intercanvi de llibres i contes infantils entre les 17 i les 19.30 hores. Precisament, aquest equipament serà l’escenari, en el mateix horari de tarda, d’un macrocircuit d’Scalextric, a càrrec d’ARDSLOT, mentre que la Biblioteca acollirà a les 19 hores la presentació del DVD Taaling, taaling... contes tradicionals mandingues, editat per l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària, que anirà a càrrec de Lamine Souane.

Com a novetat d’enguany, s’ha programat un itinerari guiat pels edificis del tombant del segle XX, durant el qual es podrà gaudir de les cases modernistes i els grans edificis promoguts per la vídua Tolrà. Aquesta activitat començarà a les 17 hores des de la plaça Albert (pl. dels Enamorats).

Les sardanes tampoc faltaran en l’edició de 2013 de la Diada de Sant Jordi. Enguany, la formació encarregada de la música serà la Cobla Vila d’Olesa, que actuarà a les 18.30 hores a la plaça del Mercat.

Sant Jordi al Mercat Municipal

El Mercat Municipal també celebrarà enguany la Diada de Sant Jordi, obsequiant els seus clients amb una rosa si hi van a comprar dimarts 23 d’abril. Així, els establiments repartiran roses fins a esgotar-ne les existències a totes aquelles persones que comprin productes per un valor mínim de 6 euros.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40