Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Medalla de la Vila
Medalla de la Vila

La Comissió d’Honors i Distincions proposa l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’entitat Suport Castellar

Dimecres 17 abril de 2013

La Comissió Municipal d’Honors i Distincions va acordar el passat dilluns, 15 d’abril, que se sotmeti a l’aprovació del Ple municipal l’atorgament de la Medalla de la Vila a Suport Castellar. Aquesta associació treballa activament des de fa 14 anys amb l’objectiu de millorar la salut mental de les persones.

La proposta feta per la comissió reconeix que l’associació “fa una tasca d’un valor social incalculable” duent a terme “diferents activitats i serveis amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal i la socialització de les persones afectades i les seves famílies”.

Suport Castellar es va iniciar l’any 1999 com un servei d’atenció a les persones que, per causa d’un trastorn mental, tenen dificultats d’inserció social i d’integració comunitària.

L'any 2003 es va posar en marxa un club,que combina l’acció professional i de voluntariat, ofereix activitats diàriament i té una funció inclusiva i rehabilitadora. Durant l’any 2012, va atendre un total de 49 persones. Altres serveis de l’entitat són l’acollida als familiars, la disposició d’un habitatge tutelat o el funcionament d’un grup d’ajuda mútua. A més, també es realitzen activitats com ara xerrades, sortides, el conreu d’un hort i un programa de ràdio.

La Comissió Municipal d’Honors i Distincions, que està formada per un representant de tots els grups municipals, considera que “l’entitat ha aconseguit fer-se present a la vida ciutadana de Castellar, convertint-se en una associació de referència que obre portes i camins de sortida a moltes persones i famílies”.

Reconeixement de Viatges i Més a l’egiptòleg Llorenç Baqués

La sessió del passat dilluns també va servir per informar que l’entitat Viatges i Més durà a terme la propera tardor un seguit d’actes en memòria i homenatge al castellarenc Llorenç Baqués Estapé (1935-1980), en reconeixement al seu treball científic a l’entorn de l’egiptologia. Entre d’altres aspectes, l’entitat col·locarà una placa commemorativa a la façana de l’edifici del carrer Major on va néixer i viure.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40