Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior
Imatge d'una sessió plenària anterior

Acords del Ple ordinari del 21 de març de 2013

Divendres 22 març de 2013

Aprovació de l’acta del 29 de gener

El primer punt de l’ordre del dia incloïa l’aprovació de l’acta corresponent al ple ordinari del 29 de gener. L’acord es va prendre amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, CiU i el PP i el vot en contra del grup municipal de L’Altraveu.

Ratificació del caràcter ordinari de la sessió

El Ple va dur a terme la votació per ratificar el caràcter ordinari de la sessió, que es va avançar respecte la data habitual de convocatòria (el darrer dimarts de mes). Tots els regidors van votar a favor de la proposta.

Donar compte de la resolució d’aprovació de la liquidació del pressupost 2012

L’equip de govern va donar compte al ple de la liquidació del pressupost municipal corresponent a l’exercici de 2012, que per segon any consecutiu s’ha tancat sense dèficit. Els pressupost corrent d’ingressos va ascendir l’any passat a 26.361.537 euros i es va executar en un 99,1%, mentre que el de despeses va sumar 24.690.771 euros, amb un percentatge de compliment del 95,2%.

Pel que fa a la distribució dels ingressos, aquests procedeixen en un 48,2 dels impostos directes, en un 0,3% dels impostos indirectes (obres), en un 24,4% de les taxes per la prestació de serveis, en un 25,6% de les subvencions d’altres administracions i en un 1,5% dels ingressos patrimonials.

En comparació amb la liquidació de l’any 2007, els ingressos per imposicions directes s’han incrementat en sis punts i els d’obres s’han reduït un 94%. Així mateix, es detecta una major corresponsabilitat ciutadana en la prestació de serveis, amb un augment en cinc punts en els ingressos per taxes i altres impostos. En canvi, les transferències d’altres administracions en els darrers sis anys s’han reduït del 33 al 25%.

En relació amb les despeses, el capítol de personal ha suposat un 28,7% del total, el de béns i serveis un 53%, les subvencions un 2,5% i la càrrega financera un 15,8%. Val a dir que la despesa en polítiques socials ha ascendit a 1,3 milions d’euros i en polítiques educatives a 2 milions d’euros. Respecte el 2007, això suposa un increment del 42% i el 62% respectivament.

D’altra banda, l’Ajuntament ha reduït aquest darrer any el nivell d’endeutament, ara situat a l’entorn del 99%, d’acord amb els paràmetres establerts en el pla d’ajust aprovat l’any anterior. Així mateix també ha reduït el deute comercial en més d’un 50%.

Modificació de crèdit núm. 1/2013


El consistori va aprovar inicialment la modificació de crèdit número 1/2013 del pressupost de l’Ajuntament, que ascendeix a un total de 2.300 euros. L’acord, que es va prendre per unanimitat, obeeix al canvi del titular beneficiari d’una subvenció nominal. El destinatari d’aquest import serà la Fundació Privada Atendis, associació que sorgeix de l’Associació de Disminuïts Psíquics de Sabadell i Comarca i que desenvolupa la seva acció al servei de les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies.

Aprovació inicial de l’Ordenança municipal del soroll i les vibracions

El Ple va aprovar inicialment l’Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions. El nou text s’ha redactat sobre el model proposat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, amb la col·laboració de les dues associacions de municipis de Catalunya, la Diputació  de Barcelona, de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i amb les modificacions introduïdes a proposta dels serveis municipals responsables.

Amb la nova ordenança es dóna compliment a la Llei de protecció contra la contaminació acústica i que estableix que els ajuntaments disposin d’ordenances en aquest àmbit adaptades a aquesta normativa. De forma paral·lela a l’aprovació del nou text, el consistori va aprovar ahir la derogació de l’ordenança de qualitat sonora de la vila vigent des de l’any 1992.

Cal recordar que en la sessió del Ple del passat mes de gener, ja es va aprovar la delimitació d’un mapa de capacitat acústica que estableix els nivells d’immissió permesos per a diferents zones de sensibilitat acústica en l’àmbit del municipi.

Moció en relació a l’Obra Social Benèfica

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal del PP en relació a l’Obra Social Benèfica (OSB). L’acord estableix que es faci pública l’auditoria que la fundació ha encarregat aquest any 2013, un cop estigui enllestida, i es presenti davant dels grups municipals, dels representants de les treballadores de l’OSB i dels familiars dels residents.

Així mateix, també es va acordar l’obertura d’una via permanent de seguiment i diàleg entre els portaveus dels grups municipals i el Patronat de l’OSB, amb l’objectiu de millorar els canals de comunicació entre ambdues parts.

Moció sobre les retallades en matèria de sanitat, serveis social i igualtat

El consistori també va aprovar una moció presentada pel grup municipal del PSC en què mostra el rebuig a les retallades realitzades en l’àmbit social pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

El text també demana a la Generalitat de Catalunya que exigeixi al Govern Central que mantingui l’aportació pressupostària destinada al pla concertat que permet desenvolupar una xarxa de serveis socials d’atenció primària i el Programa de Teleassistència.

Alhora, també s’exigeix un finançament just per a Catalunya per tal que la Generalitat pugui mantenir el contracte programa que permet dotar econòmicament la cobertura de necessitats en l’àmbit social per part dels ajuntaments.

L’acord es va prendre amb els 19 vots favorables dels grups municipals del PSC, CiU i L’Altraveu i els 2 vots en contra del grup municipal del PP.

Moció sobre la reforma de l’administració local

Una altra moció presentada pel grup municipal socialista feia referència a l’Avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local. En aquest sentit, el consistori va manifestar el rebuig a la reforma plantejada pel Govern Central, ja que es considera un atac contra l’autonomia local i el camí cap a la privatització dels serveis públics.

El text insta a la retirada de l’actual esborrany d’avantprojecte i fa una crida perquè es resolgui de manera definitiva el finançament dels ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania que garanteix l’accés als serveis públics i la continuïtat de l’estat del benestar.

Així mateix, es reclama al Govern de la Generalitat que defensi les seves competències exclusives en règim local i que tramiti de manera urgent la nova Llei de Governs locals i Hisendes locals catalanes que garanteixi el finançament dels municipis.

La moció també proposa una nova estructura de l’administració local que simplifiqui l’administració, permeti l’estalvi i garanteixi una prestació eficient dels serveis, establint quines són les competències municipals i garantint el seu correcte funcionament i finançament.

L’acord es va prendre amb els vots favorables dels 19 regidors del PSC, CiU i L’Altraveu i el vot en contra dels 2 regidors del PP.

Moció de suport a la consulta popular

El Ple va aprovar, a proposta del grup municipal socialista, una moció de suport a les propostes relatives a la celebració d’una consulta popular a Catalunya presentades el passat mes de febrer pels grups CiU i Izquierda Plural al Congrés dels Diputats. Aquestes propostes insten al Govern Central a iniciar un diàleg amb la Generalitat per tal de possibilitar la celebració d’una consulta als ciutadans de Catalunya per tal de decidir el seu futur.   

El text, que també proposa donar el màxim protagonisme en el procés al Parlament de Catalunya, es va aprovar amb el vot favorable dels 19 regidors del PSC, CiU i L’Altraveu i el vot en contra dels 2 regidors del PP.

Moció d’adhesió a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya

El consistori va aprovar una moció de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013. El text va ser presentat a instància del grup municipal de CiU, conjuntament amb ERC i ICV, partits polítics sense representació al consistori. L’acord es va aprovar per majoria simple, amb el vot favorable dels 6 regidors de CiU i L’Altraveu, l’abstenció dels 13 regidors del PSC i el vot en contra dels 2 regidors del PP.

Moció per declarar Castellar ciutat lliure de circs amb animals

El Ple va aprovar una altra moció presentada pel grup municipal de CiU que declara que l’Ajuntament és contrari a l’exhibició d’animals salvatges en circs que es trobin de manera permanent o temporal al municipi. En aquest sentit, es va acordar que no es permetrà la instal·lació d’aquest tipus d’activitats en l’àmbit del terme municipal. L’acord, que es notificarà a l’Asociación Animalista Liberal i a la Foundation Franz Weber, es va prendre amb els vots favorables dels 19 regidors del PSC, CiU i L’Altraveu, i els vots en contra dels 2 regidors del PP.

Moció sobre la territorialització de la SAREB i pel lloguer social del 30% dels seus actius

El Ple va aprovar una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu perquè es destini al lloguer social un 30% dels habitatges del municipi que són gestionats per la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), creada amb la finalitat d’eliminar actius tòxics dels bancs i caixes intervinguts.

L’acord insta a l’Ajuntament a obtenir informació sobre quins habitatges i sòls es troben sota la gestió del SAREB i al Ministeri d’Economia perquè faci possible la territorialització de la seva gestió. En aquest sentit, es demana que l’Oficina d’Habitatge pugui gestionar el parc d’habitatges integrats a aquest banc de nova creació.

Entre d’altres aspectes, també se sol·licita que els habitatges del municipi integrats a la SAREB puguin ser comprats com a primera residència per qualsevol ciutadà del municipi a un preu igual o menor al preu que aquesta societat els va comprar. També se sol·licita que els ciutadans desnonats del municipi tinguin prioritat a l’hora de comprar un pis procedent de la SAREB.

L’acord es va prendre amb els vots favorables dels 19 regidors dels grups municipals del PSC, CiU i L’Altraveu, i les abstencions dels 2 regidors del grup municipal del PP.

Moció referent a l’aparcament del carrer de Girona

El darrer acord del Ple de març, aprovat per unanimitat, va ser una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu que proposava que l’equip de govern busqui alternatives per reduir la despesa que genera l’aparcament de vehicles situat al carrer del Pare Borrell, cantonada amb el carrer de Girona. La parcel·la, que està llogada per l’Ajuntament, és de titularitat privada.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40